GenelKıbrısManşet

Türk-Sen, 8 bin civarındaki istihdam için yarından itibaren başvuru kabul edecek

Türk-Sen, talep üzerine Kıbrıslı Türklere Güney Kıbrıs’ta sendikalı istihdam sağlamak amacıyla SEK ile iş birliği yaptığını açıkladı.

Türk-Sen, talep üzerine Kıbrıslı Türklere Güney Kıbrıs’ta sendikalı istihdam sağlamak amacıyla SEK ile iş birliği yaptığını açıkladı.

Türk-Sen, 8 bin civarındaki istihdam için yarından itibaren başvuru kabul edecek.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı şunları söyledi:

“Son zamanlarda Güney Kıbrıs’ta iş bulunması ile ilgili sendikamıza talepler var. Sendikamız Güney’de çalışanların sendikasıdır. Ortak çalışma yürüttüğümüz SEK işçi federasyonu ile birlikte toplantılar yaptık ve yardım istedik.

Geçen hafta yapılan toplantıda sonuca ulaştık. Turizm sektörü olmak üzere inşaat ve restoran sektöründe çalışmak üzere 8 bin kişi istihdam edilecek.

Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği olan Kıbrıslı Türkler yarından itibaren sendikamıza başvurmaya başlayacak. Sistem kurulmuştur. Kayıtlar alındıktan sonra sıra müracaat sıra numarasıyla birlikte 5-10 günde bir müracaatlar 30-40 kişiye ulaşınca liste SEK’e yönlendirilecek ve hangi sektörde çalışacaksa ertesi günden itibaren iş başı yapacak.

Amacımız insanların evine ekmek götürmesi ve geçimini sağlamasıdır. İnsanlarımız aç kalmasın ve göç etmesin diye aylardır uğraşıyoruz.

Yabancı dil sorunu yaşayacak olan vatandaşlarla ilgili de çalışmalar yaptıkç SEK’te 3 dil bilenler var, gerekirse biz de kuzeyden bi kişiyi SEK’in kadrosuna ilave edip vatandaşa yardımcı olacağız. 

Yapılacak olan iş ve kalifiyye göre bu durum çok değişken, bu nedenle rakam vermem doğru olmaz ama bilindiği üzere güneyde asgari ücret aylık 900 Euro. Düz işçi ile bir ustanın alacağı maaş elbette ki aynı olmaz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu