GenelKıbrısKültür SanatManşet

Türkan Şoray ile Ediz Hun, GAÜ’de söyleşiye katılacak

Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde ülkeye gelecekleri açıklanmıştı

Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde ülkeye gelecekleri açıklanmıştı

6 MAYIS’TA GELİYORLAR

Türk Sineması’nın efsaneleri Türkan Şoray ile Ediz Hun, KKTC ziyaretleri esnasında Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) yapılacak bir söyleşiye katılacak. İki ünlü ismin, Temmuz ayında 50’inci yıl dönümü kutlanacak “Barış Harekatı”nın ön etkinlikleri kapsamında 6 Mayıs Pazartesi günü ülkemize gelecekleri yönündeki duyuru geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.

PROF. DR SAYGILI BİLGİ VERDİ

GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Saygılı, üniversitede yapılacak olan etkinlik ile ilgili olarak verdiği bilgide şu notları paylaştı: “Sinemamızın olduğu kadar, hem kişisel hem de toplumsal hafızamızın simge sanatçıları Sayın Türkan Şoray ile Sayın Ediz Hun; Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRT) işbirliğinde düzenlenmiş ‘Barış Harekatı’nın 50.Yılında Türkan Şoray ve Ediz Hun’la Kıbrıs Şehitlerini ve Gazilerini Anıyoruz’ programı dolayısıyla 6-10 Mayıs tarihleri arasında Kıbrıs Türk halkı ve tüm sevenleri ile buluşmak üzere ülkemizde olacaklardır. Değerli sanatçılarımızı adamızda görmek, ayrıca üniversitemizde ağırlamaktan da büyük onur ve mutluluk duyacağız.”

TÜM HALK DAVETLİ

Türkan Şoray ve Ediz Hun’un ülkeyi ziyaretleri süresince, çeşitli etkinliklere katılıp, çok anlamlı buluşmalar gerçekleştireceklerini belirten Saygılı, “Programın detayları, ilgili kuruluşlar tarafından halkımızın bilgisine sunulacaktır. Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak, biz de bu iş birliğine katkılar sunmaktayız. Bu çerçevede; özellikle öğrencilerimizle, kültürel yakın tarihimizin bu iki ikonik ismini bir araya getirmek istedik. Halkımızın da davetli olduğu buluşma ve söyleşi; Simge Özekler Erdal’ın moderatörlüğünde, 8 Mayıs Çarşamba Günü GAU Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde saat 14.00’de gerçekleşecektir” şeklinde devam etti.

50 YIL SONRA YENİDEN

Türkan Şoray ile Ediz Hun birlikte; Elli yıl önce 20 Temmuz Barış Harekatı’ndan önceki mayıs ayında yine Kıbrıs’a gelmiş, Kıbrıs Türk Halkı ile buluşmuş Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı ve Mücahit birliklerine moral ziyaretlerinde bulunmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu