KıbrısManşetToplum

Türkay Ilıcak hayatını kaybetti

Kıbrıslı Türk sanatçı, yazar Türkay Ilıcak Avusturalya'da hayatını kaybetti

Kıbrıslı Türk sanatçı, yazar Türkay Ilıcak, 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Türkay Ilıcak, 1984’ten beri Avusturalya’nın Melburun şehrinde yaşamını sürdürüyordu.

TÜRKAY ILICAK KİMDİR?

Türkay Ilıcak 1945 yılında Kıbrıs’ta doğdu. 1971’de İstanbul Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında Kıbrıs’ta Sol Hareketin Tarihi isimli araştırma kitabını yayınladı. Kıbrıs’ta memuriyet ve ticaret işleriyle uğraştı. 1984’ten beri Melburun’da yaşamakta ve matbaacılık; bunun yanında yayıncılık, şairlik ve araştırmacı yazarlık da yapıyordu.

Türkçe özel olarak derlediği, NASRETTİN HOCA ve ANADOLU HİKAYELERİ, yine İngilizceye çevirdiği NASRETTİN HOCA HİKAYELERİ, 1915 yılında Avustralya’da meydana gelen bir olayın belgeseli olan İKİ TÜRKÜN AVUSTRALYAYA SAVAŞ İLANI kitaplarına ilaveten şiir olarak, ÖZÜN SÖZÜ, ÖZLEMLER ve GÖZLEMLER, BİR AVUÇ ŞİİR, BADEMLER EYLÜLDE AÇAR, kendi manilerini topladığı AVUSTRALYA’DAN MANİLER ve en son yayınladığı AVUSTRALYA’DAN SERPİNTİLER adlı kitapları var. Hâlen, Edebiyat dünyasında köşe yazarlığı da yapmakta olan Ilıcak, resim heykel ve müzikle de uğraşmakta, eserlerini sergilere katılıp sergilemektedir.

Yaylı tambur, ud, keman, kemençe ve kabak kemane çalabiliyordu. 15 yıldır Avustralya Batı Trakya Türkleri Klasik Türk Müziği Gurubu’nda yaylı enstrüman çalıyordu.

Türkay Ilıcak evli ve iki çocuk babasıdır. Eşi Özgül Ilıcak da öykü yazarıdır. İki öykü kitabı bulunmaktadır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu