KıbrısManşet

Tatar: Türkiye artık büyük oyuncuların arasına girecek

Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerin Kuzey Kıbrıs’ı da yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Başbakan Ersin Tatar, “Biz Kıbrıs’ta her zaman Rum Yunan ikilisinin haksızlıklarına uğradık. Doğu Akdeniz’de zenginliklerin paylaşımında Türkiye’nin ortaya koyduğu iradeyle, Rum Yunan ikilisinin büyük uluslararası şirketlerle yaptığı tek yanlı anlaşmalar geride kaldı" dedi

GIYNIK CANLI TAKİP

Başbakan Ersin Tatar, TGRT Haber’in canlı yayın konuğu olarak Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerin Kuzey Kıbrıs’ı da yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Başbakan Ersin Tatar, “Biz Kıbrıs’ta her zaman Rum Yunan ikilisinin haksızlıklarına uğradık. Doğu Akdeniz’de zenginliklerin paylaşımında Türkiye’nin ortaya koyduğu iradeyle, Rum Yunan ikilisinin büyük uluslararası şirketlerle yaptığı tek yanlı anlaşmalar geride kaldı. Türkiye’yle birlikte hareket etmekten gurur duyuyoruz.  İlgiyle ve yakın alakayla izliyoruz yaşanan gelişmeleri” dedi.

“GURURLA TAKİP EDİYORUZ”

“Kıbrıs Türk halkı artık daha onurlu bir pozisyondadır. Kıbrıs’ta yaşayan iki eşit halk vardır. Kıbrıs adası çevresindeki doğal zenginliklerde iki halkında eşit şekilde hakkı ve payı vardır fakat Kıbrıslı Rumlar, bu zenginlikleri tek başlarına sahip olduklarını düşünüyorlar” diyen Tatar, “Bizim haklarımızı alabilmek için Türkiye Cumhuriyeti’yle hareket etmek ve uluslararası çıkarlarımızı korumak zorundayız” şeklinde konuştu.

“Kıbrıs Türk Halkı KKTC’nin bekasıyla haklarını ve çıkarlarını koruyabilir” diyen Tatar, Kıbrıs Türk halkı Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki bu kararlı tutumunu gururla takip ediyor” dedi.

“TÜRKİYE BÜYÜK OYUNCULARIN ARASINA GİRECEK”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin enerji koridorunda ciddi yatırımları vardır. Dışardan bakıldığı zaman Türkiye bir enerji merkezidir. Karadeniz’de bir zenginliğinin ortaya çıkmasıyla birlikte Türkiye’nin büyük enerji devleriyle yakın ilişkiler içerisine girebilecek olması ciddi bir önem kazanacaktır. Doğu Akdeniz’de yaşanacak olası bir gelişmeyle birlikte bu ilişkiler büyük fayda sağlayacaktır” diyen Tatar, “Türkiye Cumhuriyeti artık büyük oyuncuların arasına girecektir” yorumunda bulundu.

AKINCI’YA KINAMA

Soru üzerine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamalarını da değerlendirilen Başbakan Tatar, “Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı çok yanlış yapıyor. KKTC Cumhurbaşkanlığı makamından gerginlik yaratacak böyle söylemlerde bulunmak çok ciddi bir sorumsuzluktur. Bütün siyasetini bunun üzerine oturtmaya çalışıyor. Kıbrıs’ta farklı marjinal kesimi kendi etrafında toplamaya çalışıyor. Araplara da ırkçılık yapan bir açıklama yaptı. Anavatan Türkiye’ye karşı böyle bir açıklama çok büyük ayıptır. Bu şekilde bizi geren açıklamalara hiç gerek yoktur. Bir kez daha bu ekranlardan ‘otur arap, kalk arap’ şeklindeki yorumu kınıyorum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu