DünyaManşetToplumTürkiye

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Büyükelçisi Aleksei Erkhov ile görüştü

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Taraflar, görüşmede ikili ve bölgesel gündemdeki güncel konuları ele aldı" ifadeleri kullanıldı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Büyükelçisi Aleksei Erkhov ile Bakanlık’ta görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov ile Bakanlık’ta bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı, görüşmeye ilişkin sosyal medya paylaşımında, “Bakanımız Hakan Fidan, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov’u kabul etti” ifadelerine yer verildi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından ise şu paylaşım yapıldı:

“Büyükelçi Aleksey Erkhov, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a protokol ziyaretinde bulundu. Taraflar, görüşmede ikili ve bölgesel gündemdeki güncel konuları ele aldı.”

Rusya Savunma Bakanlığı, Palau bayraklı Şükrü Okan adlı Türk yük gemisine uyarı ateşi açtığını ve gemiyi durdurarak arama gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Ukrayna’nın İzmail Limanı’na hareket ettiği iddia edilen gemiye yasak kapsamına giren bir yük taşıyıp taşımadığının denetlenmesi amacıyla durması yönünde önce uyarı yapıldığı, ancak buna tepki vermediği, bunun üzerine uyarı ateş açılarak durdurulduğu haber verilmişti.

Ankara’nın bu gelişmeyle ilgili bir açıklama yapmaması tepkilere yol açmıştı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı konuyla ilgili bir açıklama yayımlamış ve geminin Palau bandıralı olduğunu hatırlatarak “Rusya’yı ikaz ettik” duyurusunu paylaşmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu