KıbrısManşet

Türkiye güncel deprem risk haritası

Deprem risk haritası son olarak AFAD tarafından yayınlandı

Deprem risk haritası son olarak AFAD tarafından yayınlanmıştı. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve çevre illerde de hissedilen depremde büyük yıkımlar gerçekleşti. Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da arama ve kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşlar ise hangi bölgelerde fay hattı olduğunu ve risk haritasını merak ediyor. Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere toplam üç fay hattı bulunuyor. AFAD’ın hazırladığı Türkiye’deki Deprem Haritası’nda birinci, ikinci ve üçüncü riskli bölgelerin yanı sıra en az risk teşkil eden iller yer alıyor.

Doğu Anadolu Fay Hattı Türkiye’nin en büyük fay hatlarından birisidir. Anadolu Levhası ve Arap Levhası arasında sınır boyunca uzanan bu hat, Ölü Deniz Çatlağı’nın kuzey sonunda Maraş Üçlü Bitişme’sinden başlayarak kuzeydoğu istikametinde işler ve Karlıova Üçlü Bitişme’sinde sona erer. Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere toplamda üç büyük fay hattı bulunmaktadır. Türkiye’de bulunan aktif fay hatları ve tehlike dereceleri illere göre AFAD tarafından hazırlanan Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nda bulunmaktadır.

Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere toplamda 3 büyük fay hattı bulunuyor.. Deprem haritasında kırmızı renkte görülen iller birinci derece deprem bölgesi, pembe renkte olanlar ikinci derece riskli bölge, sarı olan iller üçüncü dereceden deprem bölgesi olarak geçiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu