DünyaGenel

‘Türkiye’ izni veren Golikova’dan Rus turistlere uyarı!

18 Haziran’da Türkiye’ye uçuş yasağını kaldıran Rusya Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Pandemi ile Mücadele Operasyon Merkezi Başkanı Tatyana Golikova yurtdışında tatil yapacak Ruslara uyarılarda bulundu.

18 Haziran’da Türkiye’ye uçuş yasağını kaldıran Rusya Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Pandemi ile Mücadele Operasyon Merkezi Başkanı Tatyana Golikova, enfeksiyon riskinin her Rus turistin kendi sorumluluğunda olduğunu belirtti.

TATİL SİGORTASINA ÖNEM VERİLMELİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla düzenlenen hükümet toplantısında konuşan Golikova, yabancı devletlerin, topraklarında hastalanan Rus vatandaşlarına tıbbi bakım sağlama yükümlülüğünün olmadığına işaret ederek, “Yurtdışına seyahat eden Rus vatandaşlarının tatil sigortasına önem vermesi lazım. Her vatandaşın ülke dışına yapacağı seyahatin kendisine ait kişisel bir sorumluluk olduğunu bilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

AŞININ İLK DOZUNU BİLE YAPTIRIP GİTSELER ÖNEMLİ

Tatil öncesi sağlık sigortası yapılmasının önemini Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) ile birlikte son iki yıldır sürekli gündeme getirerek vatandaşlara hatırlattıklarını belirten Golikova, her yabancı ülkenin tatilini o ülkede geçiren Rus vatandaşının COVID-19 hastalığını tedavi etmesi gibi bir zorunluluğunun olmadığını vurguladı.

Rusların yabancı ülkeleri ziyaret etmeden önce en azından COVID-19 aşısının ilk bileşeni ile aşılanması gerektiğini belirten Tatyana Golikova, “Yutdışına giden vatandaşlarımıza sadece PCR testi ile yetinmemelerini, aynı zamanda aşı olmalarını söylüyoruz. Kendilerini korumak için tatile gitmeden önce en azından aşının ilk bileşenini yaptırabilirler” diye konuştu.

Golikova, Rusya’nın uçuş kısıtlamalarını kaldırdığı ülkelerin birçoğunun Rus aşılarını kabul ettiğini vurgularken, henüz hava trafiğine kapalı olan ülkelerin de Rus üretimi aşıların kabulü için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

TÜRKİYE, HASTALANACAK RUS VATANDAŞLARIMIZ İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYOR

Vladimir Putin’in başkanlığında düzenlenen hükümet toplantısında konuşan Tatyana Golikova, Türkiye’nin tatilde COVID-19 enfeksiyonuna yakalanan Rus vatandaşların tedavileri için bütün sağlık önlemlerini aldığını söyleyerek, bu konuda Türk yetkililerinin kendilerine garanti verdiğini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu