DünyaManşetSeyahat

Türkiye kruvaziyerde sezonu geç de olsa açtı

Pandemi nedeniyle duran kruvaziyer gemileri tekrar hareketlenmeye başladı.

Pandemi nedeniyle duran kruvaziyer gemileri tekrar hareketlenmeye başladı. Pandemi sonrası ilk yolculu kruvaziyer gemisi olan Blue Sapphire, Ege Port Kuşadası’na geldi. Sefer ile birlikte Türkiye’de kruvaziyer sezonu da tekrar başlamış oldu.

Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör, “Bu kadar uzun bir aradan sonra Kuşadası’nda yolculu bir kruvaziyer gemisi görmekten çok mutluyuz. Türkiye’nin seyahat sektörü için zorlu bir iki yıl oldu ve bugün bekleyiş sona erdi” dedi.

Pandemi sonrası kruvaziyerlerin tekrar seferlerine başlaması ile birlikte Türkiye’nin ilk yolculu kruvaziyer gemisi de Global Yatırım Holding’in iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer limanı işletmecisi Global Ports Holding’in işlettiği Ege Port Kuşadası’na yanaştı. Selectum Blu Cruises tarafından işletilen Blue Sapphire’in 300 yolcusu ile birlikte Ege Port Kuşadası’na gelmesi ile birlikte Türkiye’de kruvaziyer sezonu da tekrar başlamış oldu.

Blue Sapphire’in gelişi ile birlikte düzenlenen törende konuşan Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve Global Ports HoldingDoğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör “Bu kadar uzun bir aradan sonra Kuşadası’nda yolculu bir kruvaziyer gemisi görmekten çok mutluyuz. Türkiye’nin seyahat sektörü için zorlu bir iki yıl oldu ve bugün bekleyiş sona erdi. Sonunda kruvaziyer misafirlerimizi keyifli festivaller ile karşılıyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu