KıbrısManşetSiyaset

“Türkiye para gönderdikçe biz balık yemekle uğraşıyoruz, balık tutmayı öğrenmiyoruz”

İş İnsanı Cihangir Özyer'den protokol eleştirisi

GIYNIK ÖZEL

 

 

İş insanı Cihangir Özyer, katıldığı bir programda Türkiye Cumhuriyeti-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan protokolleri eleştirdi.

Bu güne kadar imzalanan protokollerin hepsini okuduğunu söyleyen Özyer, protokolde yazılanların hiçbirinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından yerine getirilmediğini söyledi.

Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne maddi yardım vermemesi gerektiğini savunan Özyer; “Türkiye para verdikçe biz balık tutmayı öğrenemiyoruz” dedi.

Özyer’in açıklamaları şu şekilde;

“Başbakan Ersan Saner gidecek protokol imzalayacak. Kaç tane imzalandı ondan? Hepsini okudum bu protokollerin. Bu protokolleri Türkiye dayatmıyor, biz yazıyoruz. Türkiye’den biz istiyoruz; Türkiye’de ‘yaparsan ekonomik yardımı yaparım’ diyor. Biz bunların hiçbirini yapmıyoruz Ersan Saner gidecek ne imzalayacak? Ne diyecek? Bu protokollerin hepsini yaptınız hiçbir şey üretmediniz. Meclisiniz ne üretti? Meclis Başkanına sorarım beyefendi ne yaptınız bugüne kadar? Ersan bey ne yapsın? Hangi yüzle gidip neyi imzalayacak…? Türkiye bu ülkeye 1 kuruş para vermemeli. Çünkü Türkiye para verdikçe biz balık tutmayı öğrenemiyoruz Sürekli balık yemekle uğraşıyoruz. Vermesin, hepimiz batalım. Zaten özel sektör battı hepimiz batalım”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu