ManşetSiyasetTürkiye

Türkiye seçimini yaptı!

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 52'sini alarak yeniden göreve seçildi.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 52’sini alarak yeniden göreve seçildi.


ERDOĞAN: TÜRKİYE KAZANDI
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her seçim sonrası Ankara’daki AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı geleneksel balkon konuşmasını bu kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan “Kazanan demokrasimizdir. Hatırlarsanız biz her fırsatta kazandığımızda ülkemizde kimse kaybetmeyecek demiştik. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Milletimizin bizlere verdiği sorumluluğun gereği olarak kimseye kırgın öfkeli değiliz. Artık seçim dönemine dair tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz, milli hayallerimiz etrafında bütünleşme vaktidir” dedi.

DÜNYA LİDERLERİ’NDEN TEBRİK MESAJLARI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti. Putin, “Seçim zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin başı olarak özverili çalışmalarınızın doğal bir sonucu, Türk halkının devlet egemenliğini güçlendirme çabalarınıza ve bağımsız dış politikanıza desteğinin açık bir kanıtı” dedi. ABD Başkanı Joe Biden tebrik mesajında, “NATO müttefikleri olarak ikili meselelerde ve ortak küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmek için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter’dan yaptığı paylaşımında Erdoğan’ı tebrik etti, “Fransa ve Türkiye’nin birlikte üstesinden geleceği büyük sınamalar var. Erdoğan ile birlikte ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

KKTC’DEN TEBRİK YAĞDI
Türkiye’de cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından, KKTC’den de Erdoğan’a tebrik mesajları geldi. Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Üstel, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Sağlık Bakanı Altuğra, Tarım Bakanı Oğuz ve Maliye Bakanı Şan tarafından yapılan açıklamalarda seçim sonucunun hayırlısı olması temenni edildi. Erdoğan’ın ikinci turunu önde tamamlamasının ardından ülkemizde e yüzlerce kişi kutlama için meydanlara çıktı. Başkent Lefkoşa’da Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleriyle araç konvoyları oluşturularak şehir turu atıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu