DünyaGenelManşetTürkiye

Türkiye-Suriye ilişkileri için Rusya’dan yeni teklif

Türkiye ve Suriye normalleşme sürecine girerken Rusya'dan yeni bir teklif geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmelerin alt düzeyde sürdüğünü, Rusya'nın ise teknik bir toplantı teklifinde bulunduğunu belirtti.

Türkiye ile Suriye arasında 11 yıl sonra kurulan ilk temasın ardından ikinci aşamaya geçilmesi planlanan görüşmelerle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilk toplantının üçlü formatta gerçekleştirildiğini, Rusya’nın ise yeni bir teklifte bulunduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, “İlk toplantı üçlü formatta gerçekleştirildi. İran Dışişleri Bakanı kardeşim de bu toplantılara katılmak istediklerini söyledi. Biz de Türkiye olarak bundan hiçbir beis olamadığını söyledik. Ruslara da İran’ın katılmasında mahsur yok dedik. Dışişleri Bakanları toplantısı için çalışmalar devam ediyor. Dörtlü formatta olacak. Bu toplantı için Ruslardan teknik bir toplantı teklifi geldi. Bunun için bakan yardımcımız gelecek hafta Moskova’da toplantıya katılacak” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: VAKTİ GELDİĞİNDE GÖRÜŞÜRÜZ

Öte yandan; Erdoğan daha önce de “Esad ile görüşür müsünüz?” sorusuna, “Şu an itibarıyla böyle bir şey söz konusu değil. ‘Mümkün değildir’ gibi bir ifadeyi kullanan bir siyasetçi değilim. Vakti saati geldiğinde biz Suriye’nin başkanıyla da görüşmeye gideriz. Alt kademede zaten görüşmeler sürüyor” açıklamalarında bulunmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu