DünyaGenelManşetTürkiye

Türkiye ve İspanya’nın 10 aylık (Ocak-Ekim) dönemi ziyaretçi sayısı ve turizm geliri açıklandı

Ziyaretçi sayısında Türkiye yurtdışındaki yurttaşlarla İspanya’nın önüne geçerken, gelirde İspanya Türkiye’yi neredeyse ikiye katladı.

Türkiye ve İspanya’nın 10 aylık (Ocak-Ekim) dönemi ziyaretçi sayısı ve turizm geliri açıklandı.

Ziyaretçi sayısında Türkiye yurtdışındaki yurttaşlarla İspanya’nın önüne geçerken, gelirde İspanya Türkiye’yi neredeyse ikiye katladı.

Yılın 9 aylık döneminde Türkiye’nin turizm geliri 16,9 milyar dolar olarak gerçekleşirken 10 aylık ziyaretçi sayısı Türkiye’den az olan İspanya’nın turizm geliri 27.5 milyar Avro (30 milyar dolar) olarak gerçekleşti.

Yılın 10 aylık döneminde Türkiye’nin yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 88 artarken İspanya’nın ziyaretçi sayısı yüzde 39 arttı. Buna karşılık turizm geliri yüzde 47 arttı.

Ekim ayında İspanya’nın elde ettiği turizm geliri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 546 artarak 864 milyon Avrodan 5 milyar 587 milyon Avroya yükseldi.

Pandemi döneminde İspanya’dan daha büyük bir performans gösteren Türkiye, ziyaretçi sayısında kıl payı İspanya’nın önünde. İlk 10 ayda İspanya 24 milyon 830 bin turist alırken, Türkiye’nin aldığı yabancı ziyaretçi sayısı 21 milyon 055 bin kişi oldu. Bu durumda İspanya önde. Ancak gelen ziyaretçilere yurt dışında yaşayan 3 milyon 923 bin yurttaş da eklendiğinde sayı 24 milyon 979 bine ulaşıyor. Bu durumda İlk 10 aylık verilere göre Türkiye İspanya’nın 149 bin önüne geçiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu