EkonomiGenelManşetTürkiye

Türkiye ‘Yatırımla Göç Endeksi’nde 4’üncü

‘Yatırım Yoluyla Göç Emlak Endeksi’ raporunda ilk sırada BAE var. İspanya, Karadağ ve Türkiye ardından geliyor

‘Yatırım Yoluyla Göç Emlak Endeksi’ raporunda ilk sırada BAE var. İspanya, Karadağ ve Türkiye ardından geliyor

Gayrimenkul, uzun vadeli kalıcılığı nedeniyle küresel yatırımcılar için güvenilir bir yatırım aracı olarak dikkati çekiyor.

RAPOR İLK KEZ HAZIRLANDI… Henley & Partners ve Deep Knowledge Analytics’in ortaklaşa hazırladığı ‘Yatırım Yoluyla Göç Emlak Endeksi’ raporuna göre Türkiye 4’üncü olarak yer aldı. Rapor, küresel yatırımcılar tarafından alternatif oturum ve vatandaşlık haklarını gayrimenkul satın alma yoluyla elde edilebilen programların karşılaştırılmasıyla hazırlandı. İlk kez hazırlanan rapor; çalışma, emlak satın alma yoluyla dünyada vatandaşlık ve oturum programları seçeneklerini karşılaştırmak adına ülkelerin itibarı ve yaşam kalitesi, gayri safi milli hasıla, minimum gayrimenkul yatırım tutarı, potansiyel kira geliri, maliyetler, başvuru işleme verimliliği, gayrimenkul elde tutma süresi, ikamet gereksinimleri ve kripto para borsalarına yaklaşım gibi 30’dan fazla parametre ve 300’den fazla veriyi içeriyor.

BAE İLK SIRADA YER ALDI… Gayrimenkul, uzun vadeli kalıcılığı nedeniyle küresel yatırımcılar için her zaman güvenilir bir yatırım aracı olarak dikkati çekiyor. Rapora göre Birleşik Arap Emirliği, potansiyel kira gelirinin yüksek olması, metrekare başına mülk fiyatının daha düşük olması gibi nedenlerden dolayı 1’inci sırada yer aldı. 500 bin Euro gayrimenkul yatırımıyla oturum alınabilen İspanya, GSYH parametresinde en yüksek puanla genel sıralamada 2’nci, 250 bin Euro gayrimenkul yatırımıyla vatandaşlık veren Karadağ (Montenegro) 3’üncü, Türkiye ise 4’üncü sırada yer aldı. Listede Portekiz, 5’inci, Yunanistan 6’ncı Grenada raporda 7’nci sırada yer alıyor. Dominika, St. Lucia ve Antigua Barbuda ise listenin devamını oluşturuyor.

TÜRKİYE EMLAK YATIRIMINDA DİKKAT ÇEKİYOR… Türkiye verilerini değerlendiren Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel: “Türkiye, yatırım tutarı ve ikamet gereksinimleri ile 16 ülke arasındaki genel sıralamada 76,5 puanla 4’üncü, tutma dönemi iadesinde 3’üncü, gayri safi yurt içi hâsıla kategorisinde ise 2’nci sırada yer aldı. Yatırım Yoluyla Türkiye Vatandaşlığı Programı’nın avantajları arasında düşük satın alma vergileri, KDV’den muafiyet gibi birçok devlet teşvikleri olmasının yanı sıra artan gayrimenkul fiyatları mülk ediniminin cazibesini artırarak Türkiye’nin küresel ölçekteki rekabetini pekiştirmesini sağladı. Türkiye’de yabancı gayrimenkul satın alımında bazı düzenlemeler yapılırsa daha fazla katma değerli yatırımlar artırılabilir.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu