DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Türkiye, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ı tehdit ediyor

Rum Basını, Türkiye Cumhuriyeti’nin son yıllarda saldırgan söylemlerde ve TC Savunma Bakanı Halusi Akar'ın “Türkiye, tüm çetrefilli konularda Yunanistan ve Kıbrıs'a cevap verdi” şeklinde açıklamalarda bulunduğu kaydetti.

Çeviri – Meyil Avcan

Rum Basını, Türkiye Cumhuriyeti’nin son yıllarda saldırgan söylemlerde ve TC Savunma Bakanı Halusi Akar’ın “Türkiye, tüm çetrefilli konularda Yunanistan ve Kıbrıs’a cevap verdi” şeklinde açıklamalarda bulunduğu kaydetti.

Atina’nın Paris ile imzaladığı savunma anlaşmasının Kıbrıslılarınki de dahil olmak üzere her alanda yeni gerilimler ve yeni düşmanca yaklaşımlar konusunda doğrudan uyarıda bulunan Türkleri kızdırdığını ifade etti.

Kuzey Kıbrıs’ın, Kıbrıs sorunuyla ilgili son bir yıldır öne sürdüğü iddialardan geri adım atmadığı ileri sürülerek, mutabık kalınan çerçevenin dışında bir çözüme yol açacak müzakerelerin yeniden başlatılmasını kabul edebilmesi için, sözde devletin egemen eşitliğinin önceden tanınması çağrısında bulunulduğunu aktardı.

Geçen hafta gerçekleşen telefon görüşmesinde, BM Genel Sekreter’inin özel elçi ya da kişisel elçi atama niyetini açıklamasının boşa uğraş olduğu ifade edildi.

“Yenisi yoktu ve New York’taki üçlü toplantının ertesi günü, diyalog olasılığını keşfetme yönünde bile önemli bir gelişme kaydetmedi” dendi.

FRANSIZ-YUNAN ANLAŞMASI

Yunanistan’da ana muhalefet partisinin Yunanistan-Fransa savunma anlaşmasının onaylanmasına karşı oy kullandığını gören Akar’ın, fırsatı değerlendirerek içeriden tepki gösterenlere seslendiği aktarıldı ve şunlar dile getirildi:

“Ekipman sevgisi Yunanistan’da başladı, özellikle son zamanlarda, bazı ülkelerin teşvik ve teşvikiyle bazı anlaşmalar yapıldı. Önce matematiğe bakın, önce tarihe bakın. Bu tür girişimlerle Türkiye’ye üstünlük sağlayamazsınız, bu çabadan vazgeçin. Yunanistan’daki ekonomik durum açıktır. Bildiğiniz gibi, çok şey borçlular. Silah aşkıyla bazı gereksiz harcamalar yaparak ekonomiyi daha da kötüleştiriyorlar ve Yunan halkının refahını etkiliyorlar. Yunanistan’daki makul insanlar bunu görmeli. Bu girişimlerin hiçbiri devam edemez. Bunun için gerekli tüm önlemleri aldık ve alıyoruz. Son derece kararlıyız. “Kararlı ve yetenekli” dedi karakteristik bir tavırla.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu