KıbrısManşet

Türkiye’de akaryakıtta indirim geliyor ya bizde!

Türkiye Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, 29 Haziran çarşamba gününden itibaren motorin fiyatında indirime gidileceğini belirtti.

Türkiye Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, 29 Haziran çarşamba gününden itibaren motorin fiyatında indirime gidileceğini belirtti.

Çarşamba gününden itibaren motorin fiyatlarında indirime gidiliyor. “Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, 29 Haziran çarşamba gününden itibaren motorinde 2 lira 50 kuruşluk indirim olacağını açıkladı.

Yarından itibaren uygulanmaya başlayacak motorinde indirim. Ancak motorinde indirim uygulanacakken benzin fiyatında herhangi bir değişim yaşanmayacak.”

KKTC’DE NEDEN İNDİRİM YOK!

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında düşüş yaşanırken KKTC’de dövizin ve Brent petrolün düşüş göstermesiyle birlikte halen indirime gidilmedi.

Vatandaşlar, dövizin ve Brent petrolün çıkmasına paralel olarak hükümetin zammı hemen fiyatlara yansıtmasına rağmen, indirime gideceğinde kasaya daha para doldurmak için geç indirime gidildiğini ifade etti. Hükümete çağrı yapan vatandaşlar indirim bu hafta içinde yapılmasını istedi.

DOLARDAKİ GERİLEME FİYATI AŞAĞI ÇEKTİ

Geçtiğimiz hafta cuma günü Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) ticari kredilere yönelik aldığı karar sonrası Türk lirası döviz kurları karşısında değer kazanmıştı. Dolar/TL dün 16.07 liraya kadar gerilerken, euro ise 17.01 liraya kadar düşmüştü.

Türk lirasının döviz kurları karşısında değer kazanmasının ardından motorin fiyatında indirim kararı alındı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Bugün İstanbul’da benzinin litre fiyatı 27.26 lira iken, motorin fiyatı 30 liradan satılıyor. LPG ise 11.97 liradan satışa sunuluyor. İzmir’de benzinin litre fiyatı 27.37 liradan satılırken, motorin 30.04 liradan alıcı buluyor. LPG ise 12.09 liradan satılıyor.

Ankara’da ise benzin 27.35 lira, motorin 30.09 lira, LPG 12.29 liradan satışa sunuluyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu