ManşetTürkiye

Türkiye’de Büyükelçi Krizi ABD Elçiliğinin Tweet’i ile Yeni Boyut Kazandı

Osman Kavala’nın serbest bırakılması talebiyle 10 Batılı Büyükelçinin deklarasyonuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sınır dışı edilsinler” talimatının ardından yükselen tansiyon, ABD elçiliğinin “Viyana Sözleşmesinin 41. Maddesine bağlılık” tweetiyle birlikte yeni bir boyut kazandı.

 

Osman Kavala’nın serbest bırakılması talebiyle 10 Batılı Büyükelçinin deklarasyonuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sınır dışı edilsinler” talimatının ardından yükselen tansiyon, ABD elçiliğinin “Viyana Sözleşmesinin 41. Maddesine bağlılık” tweetiyle birlikte yeni bir boyut kazandı. Diplomatik çevreler ABD Elçiliğinin, “Diplomatların görev yaptıkları ülkelerin iç işlerine karışmama” taahhüdünü içeren Viyana Sözleşmesinin 41. Maddesine bağlılığı hatırlatmasını, Türkiye açısından bir yumuşama sinyali olarak değerlendiriyorlar.

Bu arada deklarasyona imza atan Kanada, Hollanda, Norveç ve İsveç elçilikleri de resmi hesaplarından benzer açıklamalar yaparak ABD elçiliğinin mesajını retweet ettiler.

Türkiye’nin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi sözleşmesinin 46. Maddesine göre ise AİHM kararları iç hukuk açısından bağlayıcılık taşıyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu