ManşetTürkiye

Türkiye’de ev sahibi olamayan vatandaşlara ev alma imkânı sağlanacak

Projede, büyük şehirler başta olmak üzere 81 ilde 450-500 bin konut ve işyeri yapılması planlanıyor

Türkiye’de ev sahibi olamayan vatandaşlara ev alma imkânı sağlayacak konut projesinin ayrıntıları 13 Eylül’de açıklanacak

 DEV SOSYAL KONUT PROJESİ

Projede, büyük şehirler başta olmak üzere 81 ilde 450-500 bin konut ve işyeri yapılması planlanıyor

 81 İLDE 450-500 BİN KONUT VE İŞYERİ… Türkiye’de yüksek kiralar ve bankaların faiz oranları nedeniyle ev sahibi olamayan vatandaşlara ev alma imkanı sağlayacak konut projesinde süreç hızlandı. Kampanya kapsamında konut sayısı illerden gelen talebe göre şekillenecek. Büyük şehirler başta olmak üzere 81 ilde 450-500 bin konut ve işyeri yapılması planlanıyor. Gelen yoğun talep üzerine toplam konut sayısının %20’si gençlere ayrılırken, %20 için de emekli vatandaş için kota ayrıldı. Anadolu şehirleri ve İstanbul’da kişilerin gelir sınırı ve daha önce ev sahibi olmaması koşullarının aranacağı kampanyada, başvuruların ardından kura yolu ile konut edinimi sağlanacak. Evler, yerel ve yatay mimariye uygun, sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemeler ve yenilenebilir enerji sistemlerini içerecek şekilde inşa edilecek.

 

PROJE 13 EYLÜL’DE DUYURULACAK… TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Eylül’de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacağı bildirildi. TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, 13 Eylül tarihine işaret etti. Kurum paylaşımında, projeye ilişkin detayları içeren infografiğe de yer verdi. Buna göre vatandaşlar 81 ilde kira öder gibi ev sahibi olacak. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle yürütülecek projede sosyal konutun yanı sıra üretim ve istihdamı artırmak amacıyla küçük ve orta ölçekli işletmeler için sanayi tesisleri inşa edilip; vatandaşa uygun fiyat ve ödeme şartlarıyla satılacak.

 

GELİR SINIRI 14 BİN TL OLDU… Türkiye’de halkı az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile kira öder gibi konut sahibi yapacak TOKİ konut kampanyası ile ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen projeden ucuz ev sahibi olmak isteyenler için başvuru kabulünde gerekli gelir sınırı 14 bin liraya çıktı. Bu sınır İstanbul için 16 bin lira olarak uygulanacak. Edinilen bilgilere göre yapılan çalışmalar kapsamında vatandaşa kira öder gibi işyeri sahibi olması için 20 yıl vadeli ödeme koşulu sağlanması planlanıyor. Öte yandan, Hazine arazilerinin de “sadece hiç evi olmayanlara” konut yapması şartıyla uygun koşullar ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla satılacağı bildirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu