KıbrısManşetToplumTürkiye

Türkiye’de görülen “Falyalı cinayeti” davasında karar çıktı: Müebbet hapis ve beraat kararı verildi

Halil Falyalı cinayeti davasında mahkeme Mustafa Söylemez hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Tutuklu yargılanan Mehmet Faysal Söylemez’in beraat ve tahliyesine karar verildi.

Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın Kıbrıs’ta öldürülmesine ilişkin davanın onuncu duruşması İstanbul’da görüldü.

Çağlayan Adliyesi 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar Mustafa Söylemez Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi’nden, Cengiz Şener Bodrum S Tipi Kapalı Cezaevi’nden, Ender Yıldız İzmir 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. İzmir 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden tutuklu olan Abdurrahim Çelik ve Mehmet Faysal Söylemez duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada savcı, Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez’in ‘tasarlayarak kasten öldürme’ ve ‘suç işleme amacıyla örgüt kurma ve yönetme’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile 6’şar yıldan 12’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istediğini yineledi. Ender Yıldız, Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener, Metin Süs’ün ise ‘tasarlayarak kasten öldürmeye yardım’ ve ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçlarından 33’er yıldan 46’şar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep ettikleri mütalaasını tekrar etti.

Bugün görülen davada mahkeme Mustafa Söylemez hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Tutuklu yargılanan Mehmet Faysal Söylemez’in beraat ve tahliyesine karar verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu