KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Türkiye’de ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmenlerin KKTC’de oy verme işlemi 20 Mayıs’ta başlayacak

Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy kullanabilecek.

Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy kullanabilecek.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda olduğu gibi sandıklar, Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt’ta olmak üzere 3 merkezde kurulacak. Seçmenler, 3 merkezden herhangi birinde oy kullanabilecek.

Lefkoşa ve Gazimağusa’da 5 gün, Güzelyurt’ta 2 gün
Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Turu için KKTC’de yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler Lefkoşa ve Gazimağusa’da 09.00 – 22.00 saatleri arasında, Güzelyurt’ta ise 20 Mayıs-21 Mayıs arası 09.00 – 21.00 saatleri arasında sandık başına gidebilecek.

Oy verme merkezlerinin, Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu, Gazimağusa’da Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı, Güzelyurt’ta ise Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu(Eski Güzelyurt Spor Salonu) olduğu belirtildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu