EkonomiGenelManşetTürkiye

Türkiye’de yeni “Tosuncuk” vakası

Türkiye’de dolandırıcılık haberlerine bir halka da Ankara’dan eklendi. ‘Deterjan Pazarı’ firmasının yaptığı vurgunun 500 milyon lirayı bulduğu ve 40 bin kişinin mağdur edildiği belirtiliyor.

Türkiye’de dolandırıcılık haberlerine bir halka da Ankara’dan eklendi. ‘Deterjan Pazarı’ firmasının yaptığı vurgunun 500 milyon lirayı bulduğu ve 40 bin kişinin mağdur edildiği belirtiliyor.

Banyo topu yapmaları için insanlara hammadde satarak geri alımlarda üç katı kazanç vaat eden ‘Deterjan Pazarı’ firmasının geri ödemeleri yapmadığı ve sahibinin de ortadan kaybolduğu bildirildi.

Ünlü isimleri reklamlarında oynatan ‘Deterjan Pazarı’ şirketinin web sitesine de ulaşılamaması üzerine sisteme üye olan vatandaşların endişesi iyice arttı.

Şirket, sisteme giren vatandaşlara deterjan hammaddesi veriyor, bunu top haline getirip kuruttuktan sonra 3 katı fiyatla geri almayı taahhüt ediyordu. Örneğin; sisteme 10 bin lira ödeyerek giren bir kişi, ürünleri teslim ettiğinde 30 bin lira alabiliyordu.

YÜZLERCE KİŞİ FABRİKAYI BASTI

Söz konusu sisteme dahil olarak kazanç elde etmeye başlayan 40 bin üyenin bazıları, son aylarda almaları gereken ücretlerin ödemesinin yapılmadığını, ürünleri satın alan kimse olmadığını ve yetkililere ulaşamadıklarını iddia ederek Ankara’nın Kahramankazan ilçesi Saray Mahallesi’ndeki fabrika önünde toplandı.

Fabrika önündeki yüzlerce yurttaş kolilere zarar vererek, yönetim ofisine çıkmaya çalıştı. Olay yerine gelen polis ekipleri alanda taşkınlık oluşmaması adına önlem aldı.

Şirketin yöneticisi Süleyman Kocabaş, üzerlerinde baskı olduğu için ödemeleri yapmadıklarını savundu ancak, ödeme için tarih vermedi.

Firmanın sahibi Süleyman Kocabaş’ın sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayınlarda yanında görülen ve Kocabaş’a yakın olduğu iddia edilen şahıs, yurttaşların tepkileri üzerine fabrikanın kapısında sorulara cevap vererek, “Ben de buraya bugün geldim. 3 aydır burada değildim. Biz de kimsenin mağdur olmamasını istiyoruz. Süleyman Kocabaş parası olsa ödemez mi? Kendisi açıklama yapacak” diye konuştu.

Sırra kadem basan firmanın sahibi Süleyman Kocabaş ise sosyal medyadan şirket üyelerine seslendi. Suçlamaları reddeden Kocabaş’ın, bir de üyeleri tehdit edip akıl verdiği iddia edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu