KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesine yönelik proje içim bugün imzalar atılacak

Türkiye’den, KKTC’ye kablo ile elektrik getirilmesine yönelik projenin imza töreni bugün Ankara’da yapılacak.

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nden KKTC’ye kablo ile elektrik getirilmesi protokolüne imza koymak üzere dün akşam Ankara’ya gitti. Protokol, bugün saat 14.00’te imzalanacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nden KKTC’ye kablo ile elektrik getirilmesi amacıyla uluslararası protokol imzalanacak.

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC arasında imzalanacak uluslararası protokole, bugün saat 14.00’te Başbakan Ünal Üstel ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz imza koyacak.

UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, Ankara’ya hareketi öncesi UBP Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu toplantılarına katıldı ve basına açıklama yaptı.

Ara seçimler sonrası gündemi değerlendirmek üzere toplandıklarını ifade eden Üstel, toplantı gündeminin; Ankara ziyareti ve 20 Temmuz olduğunu söyledi.

Ankara ziyareti ve 20 Temmuz’da açılacak Ercan Devlet Havalimanı’ndaki çalışmalarla ilgili Merkez Yönetim Kurulu ve parti meclisini bilgilendirdiklerini ifade eden Üstel, Ankara’da özellikle Ercan Devlet Havalimanı ve elektrik ile ilgili toplantılar yapacaklarını kaydetti.

Yeni Ercan’ın açılması ile birlikte hem Türkiye hem de uluslararası uçuşlara kapılarının açılacağını, uzun süredir bunu beklediklerini ifade eden Üstel, Ercan’da şirket ile ilgili uzun süre sürüncemede olan protokolü imzalayıp bundan sonraki süreçte hem inşaat süresinin başladığını hem de işletme sürecinin başladığını bilgilendirdiklerini, Ankara ziyaretinin bu çerçevede önemli olduğunu vurguladı.

Ercan ve elektrikte yaşanan sorunları artık bitirmek istediklerini ve gelecek nesillere bu konularda sorun bırakmayacaklarını ifade eden Üstel, özellikle enerji konusunda, arz güvenliğini sağlamak amacıyla Türkiye’den ülkeye kablo ile enerji gelmesi ve enterkonnekte sistem için uluslararası bir protokol hazırlandığını ve o protokolü imzalayacaklarını söyledi.

Protokol çerçevesinde de fizibilite çalışmalarının başlayacağını söyleyen Üstel, çalışmaların bir sene süreceğini kaydetti.

Üstel, bu çerçevede bugün saat 14.00’te Yılmaz ile imzayı atacaklarını ve geri sayımı başlatacaklarını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu