KıbrısManşet

Türkiye’den talep edilen jeneratörler Mağusa Limanı’na ulaştı

KKTC’nin elektrik enerjisi sorunu çare üretmesi adına talep edilen  2 adet 25 megawat gücündeki jeneratör ihtiyacını Türkiye karşıladı.

KKTC’nin elektrik enerjisi sorunu çare üretmesi adına talep edilen  2 adet 25 megawat gücündeki jeneratör ihtiyacını Türkiye karşıladı. STAR N gemisi ile ülkemize ulaşan gemide bulanan 2 adet jeneratörün KIBTEK’in öz üretim kapasitesi 50 Megawat daha arttırması bekleniyor. Öte yandan Mağusa Limanı’nda olan Maliye Bakanı Sunat Atun’un açıklama yapaması bekleniyor

Geçtiğimiz gün Maliye Bakanı Sunat Atun’un, “Şunu belirtmeliyim ki bazı çevrelerin tüm karalama çabalarına rağmen 2 jeneratörün önümüzdeki dönemde monte edilmesi ve devreye girmesiyle o bizim gözden çıkardığımız iddia edilen stratejik kurumuz KIBTEK’in öz üretim kapasitesi 50 Megawat daha artmış, KIBTEK daha da güçlenmiş olacaktır. Bu iki jeneratör motorinle çalışacağı için yakıt kullanma çeşitliliğimiz ve enerji arz güvenliğimizi de artırmış olacağız” açıklamasının ardından Türkiye’nin gönderdiği jeneratörler Gazimağusa limanına vardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu