DünyaGenelManşetTürkiye

Türkiye’den vazgeçmiyorlar!

Rus tatil planlama servisi OneTwoTrip’in Halkla İlişkiler Direktörü Elena Şelehova, Rusların yazın yurtdışına yönelik rezervasyonlarıyla ilgili açıklama yaptı.

RUSYA’DAN BEKLENMEDİK ‘MISIR’ KARARI!

Rus tatil planlama servisi OneTwoTrip’in Halkla İlişkiler Direktörü Elena Şelehova Türkiye’nin Rus turistlerin yurt dışında en çok talep gösterdikleri ülke olduğunu vurguladı.

HAZİRAN-AĞUSTOS DÖNEMİNDE TÜM UÇAK BİLETLERİNİN YÜZDE 19.4’Ü TÜRKİYE’YE YÖNELİK

Türkiye’ye yönelik kısıtlamaların turist akışında önemli etki yarattığını ifade eden Şelehova, “2021’in başından itibaren kısıtlamalara kadar Türkiye’de yapılan rezervasyonların payı, yurt dışında yapılan tüm rezervasyonların yüzde 25’iydi. Bundan sonra Ruslar genel olarak yurt dışına daha az uçmaya başladı. Nisan ayının ikinci yarısında yurt dışı rezervasyonların payı da yüzde 40 azaldı.” ifadelerini kullandı.

Turistlerin bir kısmının Rusya’nın güneyine, bir kısmının ise diğer bazı ülkelere yönlendirildiğini anlatan Şelehova, şöyle konuştu:

“Türkiye şu anda Rusya’da, aile tatili için ana ülke konumunda. Bu yılın haziran-ağustos döneminde uluslararası destinasyonlar için tüm uçak biletlerinin yüzde 19,4’ü Türkiye’ye yönelik. Açıkçası Ruslar, yakın gelecekte Türkiye ile hava ulaşımının yeniden başlamasını umuyorlar.”

Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşlar, 15 Nisan itibarıyla geçici olarak kısıtlanmış, 31 Mayıs’ta alınan ilave kararla söz konusu tedbirler 21 Haziran’a kadar uzatılmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu