KıbrısManşet

Türkiyeli ünlü dövme sanatçısı Ayhan Karadağ: Mutlu insanların öz vatanı gibi ada

Türkiyeli ünlü dövme sanatçısı Ayhan Karadağ, Gıynık Gazetesi’ne verdiği özel röportajda Kıbrıs’a ayrı bir parantez açarak ilham kaynaklarından birisinin de Kıbrıs olduğunu ifade etti.

Türkiyeli ünlü dövme sanatçısı, insan bedenine işlediği sanatla adından sıkça söz ettiren Ayhan Karadağ, Kıbrıs’ı şu ifadelerle tanımlıyor: “Suyla sarmalanan toprak benim görme biçimimi ve çizimleri de etkiliyor. Hayvanlar, deniz, çocuklar hep daha mutlu… Sonu denizde biten sokaklar, herkesin birbirini tanıdığı ve yardımına koştuğu dostluklar, mutlu insanların öz vatanı gibi ada. “

Türkiyeli dövme sanatçısı Ayhan Karadağ, kreasyonları, sanki onları bir çocuk hikaye kitabından çıkarıp müvekkilinin derisine yapıştırmış gibi oldukça tuhaf bir şekilde canlandırıyor.

Ayhan Karadağ, Gıynık Gazetesi’ne verdiği özel röportajda Kıbrıs’a ayrı bir parantez açarak ilham kaynaklarından birisinin de Kıbrıs olduğunu ifade etti. Karadağ, çocukluğunda yaşadığı ada hayatı çalışmalarına ilham olan bir sanatçı, ona göre gerçek üstü masalsı bir tarafı vardı ada hayatının. Suyun iyileştirici tarafıyla toprağın güvenli yanının kusursuz birleşimiydi ada.

“Suyla sarmalanan toprak benim görme biçimimi ve çizimleri de etkiliyor. Hayvanlar, deniz, çocuklar hep daha mutlu… Sonu denizde biten sokaklar, herkesin birbirini tanıdığı ve yardımına koştuğu dostluklar, mutlu insanların öz vatanı gibi ada“ ifadelerini kullanan Ayhan Karadağ, bazı çalışmalarının gelirini sokakta yaşayan can dostlarımıza ayırmış…

Ayhan’ın en sevdiği konulardan bazıları yavru hayvanlar, çocuklar ve hatta bazı göksel ve botanik unsurları içerir. Her tasarımda hassas çizgiler ve yumuşak ancak canlı renkler bulunur.

Ayhan bu durumu şöyle anlatıyor:

“İşimde rüyalarımızda gerçekleşen, doğa ve hayvanlarla iç içe geçmiş masal hikayeleri anlatmayı seviyorum. bu hikayelerin hem hikayeye ev sahipliği yapan bedene hem de onu gören çevresindeki insanlara pozitif enerji vererek bir sinerji yaratığını düşünüyor . Doğa ve hayvanlar konusunda tutkuluyum çünkü doğaya ne kadar bağımlı bireyler olursak o kadar özgür olduğumuza inanıyorum.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu