GenelManşetTürkiye

Türkiye’nin mavi bayraklı plajları: 2022 yılı güncel listesi

Türkiye dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden Mavi Bayrak’ta bu yıl da yerini korudu. İspanya ve Yunanistan'ın ardından dünyanın en çok mavi bayraklı 3'üncü ülkesi olan Türkiye'nin ödüllü plaj sayısı bu yıl 531'e yükseldi. İşte Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) verileriyle Türkiye'nin Mavi Bayraklı plajlarının tam listesi...

Türkiye dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden Mavi Bayrak’ta bu yıl da yerini korudu. İspanya ve Yunanistan’ın ardından dünyanın en çok mavi bayraklı 3’üncü ülkesi olan Türkiye’nin ödüllü plaj sayısı bu yıl 531’e yükseldi. İşte Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) verileriyle Türkiye’nin Mavi Bayraklı plajlarının tam listesi…

Merkezi Danimarka’nın başkenti Kopenhag olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın (FEE) verdiği Mavi Bayrak ödüllerinin 2022 yılı değerlendirmeleriyle birlikte Türkiye’nin mavi bayraklı plaj sayısı 531’e yükseldi.

Türkiye’de ayrıca 24 marina ve 15 turizm teknesi ile 5 bireysel yat da ‘Mavi Bayrak’ ödülü almaya hak kazandı.

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ SIRADA

531 plajıyla Türkiye, dünyanın en çok mavi bayraklı 3. ülkesi konumunda. Listede 621 plajla İspanya birinci, 581 plajla Yunanistan ikinci durumda. 427 mavi bayraklı plaja sahip İtalya Türkiye’nin ardından 4. sırada yer alırken, Fransa 419 plajıyla 5. sırada bulunuyor.

ANTALYA AÇIK ARA ÖNDE

Bu yıl Mavi Bayraklı plaj sayıları; Antalya’da 229, Muğla’da 111, İzmir’de 66, Aydın’da 36, Balıkesir’de 31, Samsun’da 13, Çanakkale’de 12, Mersin’de 11, Kocaeli’de 7’ye yükseldi. Bu şehirlerin ardından Bartın 3, Düzce 2, İstanbul 2, Ordu 2, Sakarya 2, Kırklareli 2, Van 1 ve Bursa 1 plajıyla mavi bayrak almaya hak kazandı.

MAVİ MARİNALARDA ARTIŞ

Türkiye, ödüle hak kazanan 24 marinası ile de dünya sıralamasında 7. sırada yer aldı. D-Marin’in Didim, Göcek ve Turgutreis’te bulunan 3 marinası, bu yıl da Mavi Bayrak’ı dalgalandırmaya devam edecek.

İŞTE TÜRKİYE’NİN TÜM MAVİ BAYRAKLI PLAJLARI

İşte Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) verileriyle hazırladığı Türkiye’nin Mavi Bayraklı plajlarının tam listesi…

ANTALYA

Ülkemizin turizm gözdesi Antalya 229 mavi bayraklı plajıyla listenin ilk sırasında yer alıyor.

İşte Antalya’nın mavi bayraklı plajları…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu