DünyaEkonomiGenelManşetTürkiye

Türkiye’nin yokluğunda en popüler destinasyonları belli oldu

Türkiye'ye yönelik uçuş yasağının ardından Rus turistlere uçuş izni verilen sınırlı sayıdaki destinasyonda da fiyatlar uçtu.

ATOR BAŞKANI LOMİDZE’DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI!

Rus basını, Rusyalı turistlerin uçuş izni verilen sınırlı sayıdaki destinasyona uçmak için her türlü bedele razı olduğunu yazıyor. Bir gazetenin haberine göre, uçuşların açık olduğu destinasyonlardan Atina’ya gidiş-dönüş maliyeti 80 ile 100 bin ruble arasında (9-11 bin TL). Aktarmalı Bulgaristan ve Karadağ (Montenegro) uçuşlarının maliyeti de buna yakın.

Bilet fiyatlarındaki artışın temel nedeni, söz konusu destinasyonla olan aşırı talep.

SATIŞLARDA MISIR’IN PAYI YÜZDE 48’E KADAR ÇIKTI

Turizm acenteleri Türkiye uçuşlarının askıya alındığı şu günlerde en popüler destinasyonun Mısır olduğunu bildiriyor. Gazeteye konuşan bir Tez Tour yetkilisi, Mısır turlarının toplam satışlar içindeki payının yüzde 48’e kadar çıktığını söyledi. İkinci sırada ise yüzde 16’şarlık paylarla Birleşik Arap Emirlikleri ve Maldivler var.
Haziran ayında Mısır’da iki kişi bir hafta tatil yapmanın maliyeti ise 87 bin 200 rubleden başlıyor (9 bin 900 TL).

BİREYSEL TURİSTLER TÜRKİYE’YE AKTARMALI UÇUYOR

Bireysel seyahat edenler ise bir şekilde Türkiye ve Ermenistan’a gitmenin yolunu arıyor. Uçak bileti rezervasyon servisi Aviasales, 17 Mayıs – 31 Ağustos arası bilet satışlarında yüzde 17 ile Ermenistan’ın ve yüzde 11’le Türkiye’nin başı çektiği bilgisini paylaştı.

Rus turistler Türkiye’ye şu anda aktarmalı uçuşlarla ulaşmaya çalışıyor. Gazeteye konuşan Turizm Operatörleri Birliği yetkilileri, şirketlerin Türkiye uçuşlarının başlamasını beklediğini, ancak uçuşların geç başlaması durumunda Yunanistan, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Tunus ve Karadağ gibi alternatiflerin öne çıkacağını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu