KıbrısManşet

Türkiye’ye ‘boş çek’ verildiği tartışması Meclis’e taşındı

Türkiye’de yaşanan sel ve yangın felaketlerinde mağdur olan insanlar için ‘17 Milyon Yardım’ adı altında yapılan yardımda ‘boş çek’ verildiği tartışması Meclis'e de taşındı.

CANLI AKTARIM/ ELİF DÜLGER

DP Genel Başkanı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman arasındaki Meclis’te geçen diyalog gözlerden kaçmadı.

Hükümet, Türkiye’ye yardım amaçlı verilen zarfta 17 Milyon TL olmadığını itiraf etti. DP Genel Başkanı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Maliye Bakanı’nı aradığını ve 10 Milyon TL’nin devlet bütçesinden 7 Milyon TL’nin ise Sivil Toplum örgütlerinden karşılandığını aktardı. Ataoğlu, Meclis’te 17 Milyon TL’nin tümünün önümüzdeki hafta Türkiye’ye verileceğini açıkladı.

Ataoğlu’nun konuşmasına cevap veren Erhürman ise Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın iddiasının doğru olduğunu ifade etti ve “Türkiye yetkililerinin önüne çıkmıştır, size 17 Milyon TL takdim ediyoruz denilmiştir ancak 10 Milyon TL takdim edilmiştir. Bu da Kıbrıs Türk halkının Türkiye yetkilileri önünde aşağılanmasından başka bir şey değildir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu