DünyaEkonomiGenelManşet

Türklerin gözü İngiltere’de

Gayrimenkul yatırımcısı Türklerin özellikle Londra’ya yönelik ilgileri dikkati çekiyor

İNGİLTERE’YE TALEP ARTTI

Gayrimenkul yatırımcısı Türkler yüzünü İngiltere’ye döndü. Dünyaca ünlü sporcuların, sanatçıların ve iş insanlarının gayrimenkul yatırımı için tercih ettiği ülke olan İngiltere’deki gayrimenkul kiralarındaki artışı fırsata çeviren Türk yatırımcılar, doğru gayrimenkulü bulmak için danışmanlıkların yolunu tutuyor. Türkiye’deki yatırımcılara döviz bazında kira geliri sağlayan gayrimenkul şirketi İngiltere Investment Genel Müdürü İsmail Gürkan ise İngiltere’nin gayrimenkul piyasasını Dünya gazetesine değerlendirdi.

LONDRA CAZİP KONUMDA

 İngiltere’de özellikle Londra’nın iş dünyasının merkezi konumunda olduğunu, dünyanın en büyük şirketlerine ev sahipliği yaptığını belirten Gürkan, “Londra, finans, eğitim, bilim, sanat ve spor alanlarında lider bir lokasyon. Bu faktörler, Londra’yı gayrimenkul yatırımı için de cazip kılıyor” dedi. Gürkan, “Son dönemde İngiltere’de gayrimenkul yatırımı oldukça popüler hale geldi. Bize başvuran Türk yatırımcılar da hem aldığı gayrimenkulün değerleneceğine hem de süreçte çıkabilecek sorunlara karşı danışmanına güvenmek istiyor” ifadelerini kullandı.

DÖVİZ BAZLI KİRA GETİRİSİ

İsmail Gürkan, İngiltere’deki gayrimenkul piyasası hakkında şu bilgileri paylaştı: “HomeLet’in açıkladığı verilere göre Birleşik Krallık’ta Haziran’daki kira fiyatlarının bir önceki yıla kıyasla %10,4 arttı. Benzer bir tablo Avrupa’nın gayrimenkul sektörünün merkezi Londra’da da görülüyor. Londra’daki kiralar geçtiğimiz yıla göre %11.3 yükseldi. Döviz bazlı kira getirisinin daha cazip hale gelmesi İngiltere’ye olan ilginin yoğunlaşmasına kapı aralıyor. Bunun yanı sıra Londra, finans, eğitim, bilim, sanat ve spor alanlarında da öne çıkıyor. Bu faktörler, şehrin dünyanın başka hiçbir yerinde olmadığı kadar gelir ve ziyaretçi çekmesini sağlıyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu