DünyaManşet

Türklerin Londra’dan ev alımları hızlandı

Barratt London: Türk alıcılarının konuta olan ilgi düzeyi son yıllarda %30-50 oranında yükseliş gösterdi

“Türklerin Londra’ya yatırım yapması artık bir gelenek haline geldi”

LONDRA’DAN EV ALMAK GELENEK

Türklerin gayrimenkul alımlarında geleneksel pazarları arasında yer alan Londra’daki ev alımları hızlandı. Londra’da inşa ettiği projelerle tanınan Barratt London’ın Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Stuart Leslie, Covid-19 salgın sonrasında seyahat kısıtlamalarının kalkması ve Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle İngiltere’yi ziyaret eden Türk alıcıların emlak talepleri yeniden canlandığını belirterek, “Türklerin Londra’ya yatırım yapması artık bir gelenek haline geldi. Türk alıcıların emlak taleplerinin yıl boyunca artmaya devam etmesini bekliyoruz” dedi.

TÜRK ALICILARIN İLGİSİ %30-50 ARTTI

“Portföylerinde şehir merkezinin dışında, gelişmekte olan Londra 3-6 bölgelerinde Hounslow, Hayes, Barnet ve East Ham gibi popüler yeni yerleşim alanlarında 13 farklı projelerinin yer aldığını söylen Stuart Leslie, “Hâlihazırda, en büyük yatırım Fransa, Hong Kong, ABD, Çin ve Hindistan’daki alıcılardan geliyor. Ancak Türk alıcıların ilgi düzeyi son yıllarda %30-50 oranında arttı ve şu anda satışlarımızın yüzde 5’ini oluşturuyor. Bu sebeple Türkiye (Türk alıcılar) bizim için hızla büyüyen bir pazar” diye konuştu.

“LOKOSYON DEĞİL, GÜVEN”

Potansiyel alıcıların genellikle fiyatlara duyarlı olduklarını ve mümkün olan en yüksek getiriyi aradıklarını ifade eden Leslie, şöyle devam etti: “Bu alıcılar artık lokasyona değil yatırımlarının güvende olacağı fırsatlara bakıyorlar. Bu yüzden de Londra’yı güvenilir bir yatırım pazarı olarak görüyorlar. Türkiye’deki yatırımcılar dalgalı bir ekonomiyle mücadele ediyor. TL’nin düşüşü ve enflasyonun yükselmesi başlıca örnekler. Hukuk sistemimiz de son derece şeffaf ve güvenilir olduğu için Türk yatırımcıların güvenini kazanıyoruz.”

2. EL PİYASA DA AVANTAJLI
Deneyimli emlakçı, Londra’da ikinci el piyasasının da oldukça avantajlı olduğunu, yatırımcıların ellerindeki mülkü satmak istedikleri zaman da kazançlı çıkabildiğini dile getirirken, “Ayrıca, Londra’nın gençlere yönelik sağladığı eğitim avantajları da şehrin merkezi ve erişilebilir emlak olanaklarına duyulan ilgiyi artırıyor. Bunlara ek olarak iki ülkenin ulaşım olarak yakınlığı da bir avantaj. Türk alıcıların Londra emlak piyasasına eğitim veya yatırım amaçlı ikinci bir ev için baktıklarını gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu