KıbrısManşet

TUTDER yardım paketleri dağıtılmaya başlandı

Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği (TUTDER), ihtiyaçlı kişilere ulaştırılması adına temizlik ve gıda paketlerini diğer sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri’ne de teslim etti

Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği (TUTDER), ihtiyaçlı kişilere ulaştırılması adına temizlik ve gıda paketlerini diğer sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri’ne de teslim ettiler.

Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği, 22 tedarikçi şirketin bir araya gelip oluşturduğu bir dernek olarak pandemi döneminde paketlerin ihtiyaçlı kişilere en hızlı ve en güvenilir şekilde ulaşmasını sağlamaya çalıştılar.

TUTDER, üyelerinin girişimi ve katkılarıyla başlayan bu proje yardıma muhtaç aile ve/veya bireylerle yönelik çalışmaları olan sivil toplum örgütlerini Sosyal Yardım Dayanışma Platformu (SYDP) altında bir araya getirerek bu örgütler aracılığıyla Dernek üyelerinin hazırlayacağı gıda ve temizlik ürünlerinden oluşacak kolileri ihtiyaçlı kişilere ulaştırmayı hedefliyor.

TUTDER Derneği Başkanı Bertan Özberkman, “Bu projemizin amacı ülkemizde ekonomik krizden dolayı yardıma muhtaç ailelere paketlerimizi ulaştırmaktır. Derneğimizi kurarken sosyal sorumluluk alanında da birçok faaliyetlerimiz olacağını en başında belirtmiştik. Evkaf İyilik Gönüllüleri ’ne de bizlere paketleri ulaştırmada yardımcı oldukları için teşekkür ederiz. Derneğimizin amaçlarından bir tanesi de sosyal yardım ve dayanışma platformu kurmaktı. Bununla da çok daha geniş kitlere ulaşabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

“BİR YANINDAN BİZ TUTTUK, BİR YANINDAN SİZ TUTUN”

TUTDER, Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri’ne ulaşarak, gelecekte iyilik adına gerçekleştirilecek projelerde güzel bir işbirliğine adım attılar. TUTDER, kampanyaya “Bir yanından biz tuttuk, bir yanından siz tutun” adını vererek, toplumsal birlik ve huzur adına önemli bir adıma imza attılar.

TUTDER Derneği üyelerinden Engin Yeşilada, “Amacımız sadece ihtiyaçlı kişilere yardım etmek değil daha geniş tabanlı ekonomik ve sosyal aktivitelerde bulunmaktır. Esas amacımız zümresel çıkarlarımız değil toplumsal menfaati ön plana çıkarmaktır. Toplum olarak bardağın boş tarafına bakıyoruz bizler bardağın dolu tarafını da göstererek birçok şeyin yapılabileceğini göstermek amacı ile bir araya gelen 22 adet firmayız. Bizler firmalar olarak ayrı ayrı olarak yardımlar yapıyoruz ama mesele el birlikteliği ile toplum olarak bir şeyleri başarmayı hedefliyoruz. Esas mesele ihtiyaçların sayısını azaltmaktır biz dernek olarak bunu amaçladık” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu