GenelKıbrısManşet

Tutuklanan Erçin Çoban ve Çağkan Neşeli, teminatla serbest kaldı

KKTC Fenerbahçeliler Derneği eski başkanı Erçin Çoban ve derneğin eski yöneticilerinden Çağkan Neşeli, Özel hayatın Gizliliğini ihlal ve yayma suçundan tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı. KKTC Fenerbahçeliler Derneği içerisinde yaşanan bazı güç savaşları nedeniyle meydana gelen olay sonrası tutuklanan her 2 zanlı da teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mustafa Sensev, olguları aktardı. Sensev, zanlılar Erçin Çoban ve Çağakan Neşeli’nin “Özel hayatın Gizliliğini ihlal ve yayma” suçuna methaldar olduğunu belirtti. Sensev, 25 Nisan 2022 tarihinde KKTC Fenerbahçeliler Derneği ile KKTC Fenerbahçeli İş insanları Derneği’nin yetkililerinin Yenişehir bölgesinde faaliyet gösteren bir restoranda gerçekleştirmiş olduğu toplantının ardından bahse konu mekanın güvenlik kamera kaydının usulsüz bir şekilde telefon ile kayda alındığını, zanlılar tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaşıldığını ve toplantıda bulunan yetkililerin resminin üzerine ok çıkartılarak isimlendirilip hedef gösterilmesi üzerine konu şahısların polise gelerek şikâyetçi olduğunu mahkemeye aktardı. Polis mesele ile ilgili olarak yapılan şikâyet üzerine soruşturma başlatıldığını ve dava dosyası hazırlandığını ve soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker zanlıların davasında hazır olması maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, 10 Bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 200 Bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Kamalı Haber


Diğer Haberler

Başa dön tuşu