GenelKıbrısManşet

Tuz bile koktu!

Daha düne kadar Kıb-Tek’e yapılan ‘torpilli’ istihdamları yargıya taşıyacağını açıklayan El-Sen Başkanını oğlu da aynı yöntemle kuruma istihdam edildi, Cesurer, “Haberim yoktu” demekle yetindi

Daha düne kadar Kıb-Tek’e yapılan ‘torpilli’ istihdamları yargıya taşıyacağını açıklayan El-Sen Başkanını oğlu da aynı yöntemle kuruma istihdam edildi, Cesurer, “Haberim yoktu” demekle yetindi

KURUMUN ÇIKARLARINI SAVUNMASI GEREKİRKEN

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki skandalların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz hafta sınavsız-münhalsiz şekilde kurumu yapılan 63 kişilik ‘yandaş’, ‘akraba’ istihdamları ile ilgili tartışmalar devam ederken, dün ülke gündemi yeni bir skandal ile sarsıldı. Gece yarısı operasyonu ile Kıb-Tek Girne Şubesi’ne istihdam edilen 16 ‘torpilli’ kişi arasında Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Çağlayan Cesurer’in oğlunun da olduğu ortaya çıktı. Büyük bir tepkiye neden olan bu durumun ardından sessizliğini bozan Cesurer, ‘görevinden istifa etmesini gerektirecek bir durum olmadığını’ savundu.

HANİ YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLERDİ?

Münhalsiz ve nitelikleri dışında geçici işçi statüsünde istihdam edilen 63 kişi ile ilgili hukuki mücadele başlatacaklarını açıklayan Cesurer, Toplu İş Sözleşmesi’ne aykırı davrananlar yargı önünde hesap vermek zorunda kalacaklar” demişti. Bugün gelinen noktada, ‘torpilli’ istihdamlar çerçevesinde 16 kişinin mülakata çağırıldığını ve aralarında kendi oğlunun da bulunduğunu doğrulayan Cesurer, oğlunun mülakata çağrılmasını ‘komplo’ olarak değerlendirdi. Kanal Sim’de Damla Dabiş’in “Yarın oğlunuz KIB-TEK’te işe başlayacak mı?” sorusuna, “Bunu yaşayacak göreceğiz” yanıtını veren Cesurer, oğlunun mülakata çağrıldığından haberi olmadığını savundu. EL-SEN yönetimi olarak toplantı gerçekleştirdiklerini ve gündemi masaya yatırdıklarını belirten Cesurer, EL-SEN yönetimi olarak, gerekeni yapmaktan asla geri durmayacaklarını kaydetti.

TALAT: MÜCADELEYE EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPTI

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Ongun Talat ise EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer’in oğlunun sınavsız münhalsiz işe alınmasını eleştirerek, Cesurer’in hemen görevinden istifa etmesi gerektiğini belirtti. Talat, Cesurer’in KIB-TEK emekçilerinin yıllardır verdiği mücadeleye en büyük kötülüğü yaptığını söyledi. Talat, “Kendisinin bu saatten sonra görevinden istifa etmekten başka bir seçeneği olmamalı” ifadelerini kullandı.

ÖZERSAY: YOZLAŞMA TOPLUMUN HER KESİMİNE SİRAYET ETTİ

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Elektrik kurumuna iki haftada 170 civarında kardeş, evlat, bacı, yeğen, hısım, akraba şeklinde yapılan istihdamlar; özellikle sendika, kurum, parti örgütü, Başbakanlık ve yönetim kurulu üyesi konumundakilerin birinci derece yakınlarının işin içinde olması bu ülkede sadece siyasette değil toplumda da çürümenin, bozulmanın ve yozlaşmanın geldiği seviyeyi göstermesi açısından çok önemlidir” değerlendirmesinde bulundu. “Bu şartlarda ne sendikaya ne de kurumlara güven kalır ve bu şartlarda kimse ne devlete ne de kurumlara sahip çıkar” diyen Özersay, “Asıl var olma/yok olma eşiği tam da burasıdır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu