BasketbolGenelKıbrısManşetSpor

Tüzük ihlali ve haksız rekabet iddiası

Basketbol U15 Ligi ile ilgili sicil ve lisans noktasında tüzüğün ihlal edildiği ve haksız rekabet yaratıldığı iddia edildi. Ancak bu konuda federasyona herhangi bir şikayet veya yazı gitmedi.

Basketbol U15 Ligi ile ilgili sicil ve lisans noktasında tüzüğün ihlal edildiği ve haksız rekabet yaratıldığı iddia edildi. Ancak bu konuda federasyona herhangi bir şikayet veya yazı gitmedi.

U15 LİGİ’NDEKİ GELİŞMELER SIKINTI YARATACAK

Basketbolda yine önemli gelişmeler yaşanıyor. Bilindiği üzere KKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Erkekler U15 Ligi’nde şampiyonluğa Koopspor ulaşmıştı. Ancak ligin tamamlanmasının ardından ortaya çıkan bazı gelişmeler, federasyon yönetimini oldukça zora sokacağa benziyor.

GIYNIK SPOR OLARAK İSİM AÇIKLAMASI YAPMAMA KARARI ALDIK
Bu noktada dün bazı kulüp yetkilileri ve U15 Ligi oyuncularından veliler GIYNIK Spor’a ulaşarak bu konuda detaylar aktardılar ve federasyon yönetimini göreve çağırdılar. U15 Ligi’nin bir gelişim seviyesi olması ve bu yaş kategorisindeki hiçbir sporcunun psikolojik olarak etkilenmemesi adına da GIYNIK Spor olarak haberimizde oyuncular ile ilgili isim açıklaması yapmama kararı aldık.

TÜZÜĞÜN İHLAL EDİLDİĞİ VE HAKSIZ REKABET OLUŞTUĞU İDDİASI

KKTC Basketbol Federasyonu tüzüğünde, Sicil ve Lisans başlığı altındaki 61. maddede “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Basketbol Federasyonu’na kaydı olan hiçbir lisanslı sporcu aynı sezonda iki farklı ülkede aktif spor yapamaz.”deniyor. GIYNIK Spor’a ulaşan bilgiler ise U15 Ligi’nde bu tüzük maddesinin bu sezon adına ihlal edildiği ve haksız rekabet oluştuğu yönünde.

AYNI SEZONDA HEM KKTC’DE HEM DE GÜNEY’DE OYNADILAR

Olayla ilgili U15 Ligi’nde şampiyon olan Koopspor’un kadrosunda bulunan iki oyuncunun aynı sezon içinde hem Güney Kıbrıs’ta hem de KKTC’de lisanslı olarak oynadığı iddia edildi. GIYNIK Spor olarak yaptığımız araştırmada da bu yönde bilgilere ulaştık.

BAŞKA BİR OYUNCU AYNI DURUMDAN DOLAYI SEÇİM YAPTI

Ayrıca yine hem Güney’de hem de ülkemizde oynama fırsatı olan bir oyuncunun da tüzükte yer alan bu maddeden ötürü seçim yapmak durumunda kalarak sadece ülkemizde oynamayı tercih ettiği de gazetemize ulaşan bilgiler arasında yer aldı. Yaşanan bu durumdan ötürü de U15 Ligi’nde haksız bir rekabet oluştuğu düşünülürken federasyonun bu noktada nasıl bir tavır sergileyeceği merakla bekleniyor.

ŞENTÜRK: OLAYI DUYDUK, BİZE ULAŞAN RESMİ BİR YAZI VEYA ŞİKAYET YOK

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerinden Uraz Şentürk’e de ulaşarak yaşanan gelişmeden haberlerinin olup olmadığını ve konuyla ilgili nasıl bir hareket planı içinde olacaklarını sorduk. Şentürk, yaptığı açıklamada bu olayla ilgili gün içinde haberdar olduklarını aktarırken yönetim toplantılarının Pazartesi günleri olmasından dolayı da muhtemelen ilk toplantıda konunun konuşulabileceğini belirtti. Ancak bu durumu değerlendirme adına da kendilerine bu konu hakkında herhangi bir resmi şikayet veya yazı gelmediğini ifade eden Şentürk; “Bu tip durumlar federasyon yönetiminin takibinin dışında gelişebilecek konular. Bir şikayet gelirse tabikii yönetim olarak oturup değerlendiririz ve tüzüğe aykırılık varsa tüzük gerekliliklerini yerine getiririz.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu