KıbrısManşetSiyasetToplum

UBP – CTP görüşmesi sona erdi

CTP ile UBP'nin yaptığı görüşmede bekleyen yasalar, Seçim Yasası ile ilgili karma oyların değerlendirilmesi ve bütçenin olumlu olarak sonuçlanması konuları ele alındı.

UBP – CTP görüşmesi sona erdi.  

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, MYK üyesi Asım Akansoy, Fikri Toros, Çiçek Bayramoğlu, Sıla Usar İncirli’den oluşan CTP Heyeti ile bir araya geldi.

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ortak bir basın açıklaması yaptı.

CTP ile UBP’nin yaptığı görüşmede bekleyen yasalar, Seçim Yasası ile ilgili karma oyların değerlendirilmesi ve bütçenin olumlu olarak sonuçlanması konuları ele alındı.

Görüşme sonrası hem Erhürman’dan hem de Sucuoğlu’ndan olası koalisyon hükümetinde bir araya gelmeyecekleri net bir şekilde ifade edildi.

Yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan CTP Genel Başkanı Erhürman, Sucuoğlu görüşmede üç temel konuyu ele aldıklarından bahsetti.  

CTP Genel Başkanı Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Meclis üzerine düşeni yaptığında biz da üzerimize düşeni yapacağız. Taahhütler konusunda çalışma yapılacağı aktarıldı. Bütçenin seçimden önce belirlenmesi arzu ediliyor, çünkü Ocak ayında 12’ye 1 kullanmak durumu olur ve ciddi sıkıntıya gireriz. Bunun altını çizmemiz gerektiğini vurguladık. Kuracakları hükümetle karar alacaklar. Biz izlenmesi gereken yolu belirttik.”

UBP Heyeti diğer görüşmelerini yapmak üzere CTP’den ayrılarak, YDP ile görüşmek üzere CTP binasından ayrıldı.

Oradan da Milletin Partisi’ne geçilerek, görüşmeler devam edecek. CTP olası kurulacak hükümette yer alamayacaklarını belirtti.

Görüşme sonrası GIYNIK’a özel açıklamalarda bulunan Sucuoğlu, şunları dile getirdi:

“CTP ile hükümet kurma teklifi götürmedik çünkü başka alternatifler de mevcuttur. Biz görüş teatisinde bulunduk. CTP ile hükümet kurma gündeminin olmadığını önceden söylemiştim. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Çok büyük bir ihtimalle yarın öğleden sonra netleşir ve en geç Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmeye gideriz.

Erken Seçim tarihiyle ilgili henüz bir tarih netleşmedi ancak en erken zamanda bu seçimi yapmayı hedefliyoruz. Daha önce de söylediğim gibi tek başına iktidara gitmeyi planlıyoruz. Bekleyen yasalar, Seçim Yasası ile ilgili karma oyların değerlendirilmesi ve bütçenin olumlu olarak sonuçlanması hedefleniyor. Büyük ihtimal yarın ya da diğer gün bu konuları da netleştireceğiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu