KıbrısManşet

UBP-DP-YDP hükümetinin başlattığı zam bombardımanı sürüyor

Tüp gaz, elektrik ve akaryakıta yapılan okkalı zamlar her şeyin fiyatını 2’ye 3’e katlarken, hükümet içki ve tütünün fon oranını uçurdu

 Zamlardan bunalan vatandaş hükümet ortaklarına yeni bir isim taktı:

 

Tüp gaz, elektrik ve akaryakıta yapılan okkalı zamlar her şeyin fiyatını 2’ye 3’e katlarken, hükümet içki ve tütünün fon oranını uçurdu

 

ZAM BOMBARDIMANI SÜRÜYOR… KKTC’de 23 Ocak seçimleriyle iktidar koltuğuna oturan UBP-DP-YDP koalisyonun neredeyse başka icraat yapmadan başlattığı zam bombardımanına her gün yeni mal ve hizmetler ekleniyor. “Yeni hükümetin bir icraatını söyleyiniz” sorusuna sadece “zam ve partizan atamalar” diyebilen vatandaşlar, giderek küçülen ekmeğinin derdine düştü. Tüp gazın ardı ardına gelen zamlarla 120 TL’den 200 TL’ye çıkmasıyla başlayan zam furyası elektrikte %60-%400 arasındaki zamlar ve akaryakıtta günlük otomatiğe bağlanan zamlar eklendi. Enerji grubundaki bu üç kaleme gelen zamlar ise geriye kalan tüm mal ve hizmetlerin en az aynı oranlarda zamlanmasını beraberinde getirdi.

 

ALKOLLÜ İÇKİLERE %285-%400 ARASINDA FON ZAMMI… TL’nin kayıpları, tüm mal ve hizmetlere gelen artışlar sonrasında “tuzlu” fiyata yükselen alkollü içki ve tütün ürünlerine okkalı yeni zam, fondan geldi. Maliye Bakanlığı, alkollü içkilere Fiyat İstikrar Fonu üzerinden %285-%400 arasında değişen oranlarda fahiş artış getirdi. Buna göre, cin, votka, viski ve tekilada litre başına 13 TL olan vergi 50 TL (%285), birada ise 3 TL olan vergi 15 TL (%400), şarapta 4 TL olan vergi 20 TL (%400), fıçı birada ise 3,5 TL olan vergi 17,5 TL (%400) olacak. Zamları savunan Maliye Bakanı Sunat Atun ise “bira bizde 10 liraydı, Türkiye’de 22,5, güneyde 24’e yakın. Sütten ucuz bira satılıyordu, bu yüzden zam yaptık” mealinde açıklama yaptı. Bu arada, 2 gün yokluğu çekilen akaryakıtın yeniden zamlanması da dünün acı sürprizlerindi.

 

ZAM ŞAMPİYONU İKTİDAR 3’LÜSÜ… KKTC tarihinde bugüne kadar eşi ve benzerine rastlanmayacak kısa bir sürede halkın alım gücünün dibe vurmasına neden olan zincirleme zamlara imza atan UBP-DP-YDP hükümetini zam şampiyonu ilan eden vatandaşlar artık koalisyon ortaklarını tek kelimeyle “Zampiyonlar” diye anıyor. Vatandaş bir yandan Türk Lirası’nın değer kayıplarıyla eriyen gelirinin, bir yandan gelen zamlarla nasıl geçineceğinin derdine yanarken, halkın dikkatini dağıtan iktidar üçlüsü her gün bazı “partilileri” görevden alarak yerlerine “daha yetenekli(!) partilileri” atamaya devam ediyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu