KıbrısManşetSiyaset

UBP ile HP yeniden masaya oturdu

Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmayınca, UBP, Demokrat Parti’nin olmayacağı bir koalisyon arayışına girdi.

Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmayınca, UBP, Demokrat Parti’nin olmayacağı bir koalisyon arayışına girdi.

DEMOKRAT PARTİ İLE İPLER KOPTU… Kurulması en yüksek ihtimal olan UBP – DP – YDP koalisyonuna ilişkin görüşmeler, Demokrat Parti ile UBP arasındaki kriz nedeniyle çöktü. Bakanlık ve daire pazarlıklarını değerlendirmek üzere ikili bir görüşme gerçekleştiren UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ile DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun uzlaşı sağlayamadığı öğrenildi. Başbakan Faiz Sucuoğlu, Ataoğlu ile görüşme gerçekleştirdiklerini fakat ortak paydada buluşamadıklarını belirtti. Demokrat Parti ile uzlaşamayan UBP, bu kez rotasını yeniden HP ve CTP’ye çevirdi. Her iki partiyle de görüşmelerini sürdüren UBP’nin zamanı giderek daralırken, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun hükümet kurma görevini en geç 22 Şubat Salı günü Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a devretmesi gerekiyor.

DP’SİZ ÜÇLÜ KOALİSYON MASADA… Öte yandan dün siyasi kulislerde, farklı bir üçlü kombinasyon ile olası bir yeni koalisyon modeli de konuşulmaya başladı. Demokrat Parti ile çıkmaza giren koalisyon görüşmelerinin ardından, UBP farklı alternatiflere yönelirken, ilk kez UBP-HP-YDP koalisyon hükümeti konuşulmaya başladı. Demokrat Parti ile yapılan görüşmelerde olduğu gibi UBP’nin HP ve YDP’ye birer bakanlık teklifi sunduğu öne sürülürken, Halkın Partisi’ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Yeniden Doğuş Partisi’ne ise Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın önerildiği de gelen bilgiler arasında. Her iki partinin de bu önerilere sıcak baktığı iddia edilirken, Halkın Partisi ve Yeniden Doğuş Partisi’nin bakanlıklara dışardan atama yapma ihtimalinin yüksek olduğu da öğrenildi.

SALI GÜNÜ GÖREVİ İADE EDEBİLİR… Yaptığı açıklamada, hükümeti kuramayabileceklerini ve Salı günü görevi iade edebileceğini de belirten UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, sırf hükümette olmak için hükümet kurmak istemediğini vurgulayarak, karşılıklı güvenin olmadığı bir ortamda hükümet kurmanın anlamsız olduğunu belirtti. UBP Genel Başkanı Sucuoğlu, Halkın Partisi’nin de en çok istediği UBP-HP ikili koalisyonuyla ilgili de ciddi görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı. Halkın beklentisinin uzun soluklu bir hükümet olduğuna dikkat çeken Sucuoğlu, 8 ay sonra hükümet bozup yeni bir hükümet kurmak istemediğini de dile getirdi. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu