KıbrısManşetSiyasetToplum

UBP Kurultayı Canlı Aktarım: 1. ve 2. aday arasında 850 oy farkı olabilir

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Gardiyanoğlu, birinci aday ile ikinci aday arasında 850 oy farkı olacağı tahmininde bulundu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) 22. Olağan Genel Kurultayı, bugün de Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda devam ediyor.

Genel Başkanlık için Hasan Taçoy, Faiz Sucuoğlu ve Zorlu Töre yarışıyor. 16 bin 484 kişinin oy kullanabileceği Kurultay’da, parti meclisi üyelerinin seçimi de yapılacak.

Yaklaşık bin yeni üye ise üyeliklerinin üzerinden 6 ay geçmediği için oy kullanamayacak.

Kurultayda, oy verme işleminin bugün saat 19.00’da tamamlanması bekleniyor.

Saat 15.15

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Birinci aday ile ikinci aday arasında 850 oy farkı olacağı tahminini yürüten Gardiyanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Oy kullanım sayısı 7 bine yaklaştı, 8 bin 500 civarlarında tamamlanacaktır. Öncelikle Yeşilırmak, Karpaz’dan gelenlere teşekkür ederim. Bu süreçte birçok olay yaşandı ancak buraya gelen üyeler sağduyulu üyelerdir. Buraya gelenler zaten kararını vermiş ve iyi bir gözlem yapmıştır. Bizler polisimize ve hukuk sistemine güveniyoruz. Bir sonuç elde etmeden yargılama yapmıyoruz. Oylar saat 18.00’da sonlanacakmış gibi gelinsin ancak saat değişikliği nedeniyle 1 saat uzatılması söz konusu olabilir. Oy farkı belirleyici olacaktır ve birinci ve ikinci kişi arasında bin oy farkı olursa bence tebrik edip, oylamayı sonlandırmalıdır.

Lakin devam etmek isteyen olursa da ona saygı duyulur. Olayın matematiksel ve psikolojik açısı vardır ve şu an ben arada yaklaşık 850 oy farkı olduğunu tahmin ediyorum. Ersan Saner’in yapmış olduğu konuşmalar sonrası keşke böyle konuşulmasaydı şeklinde yorumlar alındı lakin bu olay üyeleri etkilemedi diyebilirim. Yargıya müdahale edildi algısı yaratıldı o konuşma neticesinde. Bence partiyi bütünleyici bir konuşma yapılmış olsa daha iyi olurdu lakin yine de onu anlıyorum. Saner’in her anında yanında olacağımızı temin ederim.

İnsanlar oluk oluk gelmeye devam ediyorlar. Kalabalık bugün hiç azalmadı. Taban diyor ki biz yerimizdeyiz, siz kendinizi toparlayın. Erken seçim için 15 gün içerisinde tarih belirlenmelidir. Tabanın ve halkın isteği bir güven tazelemek ve yeni bir vitrinle parlamentoya girmek hedef olmalıdır. Kim kazanırsa kazansın rakiplerini kucaklamalıdır.

Her zaman ailem önceliklidir. İlk kez burada söylüyorum, İlçe Başkanlığı için adaylık koyduğumda bana milletvekili olmam şartı da koşuldu ve ailem de bu yönde destek belirtti. Yapılacak olan ilk seçimde Lefkoşa Milletvekili Aday Adayı olacağım. Öncelikle partimiz ve sonrasında halkın takdiriyle bu yolda ilerlemeyi hedefliyorum. Biz zoru severiz. Dün de beni inandıran adaya da oyumu kullandım. Dün de bugün de yaptığım canlı yayınlarda birleştirici ve bütünleyici açıklamalarda bulunduğuma inanıyorum. Tek başına iktidarı zorlayacak bir sinerji bile hakim olabilir.

Sucuoğlu ve Taçoy aynı bölgenin çocuğudur. Genel Kurul salonunda çekişme varken orta salonda beraber dostluklarını paylaştıklarını gözlemleyebilirsiniz. Her üç aday da bunu hak ediyor. Bu akşamdan sonra Kurultay değil Erken Seçim yeni gündemimiz olacaktır.”

Saat 15.00

An itibariyle 7 bin 109 oy kullanıldığı bilgisine ulaşıldı.

Saat 11.40

UBP Onursal Başkanı, 3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu oy kullanmak için UBP’nin 22. Olağan Kurultayı’na gelerek, oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra GIYNIK’a konuşan Eroğlu, tüm adaylar için başarıları dileyerek, kim kazanırsa kazansın Genel Başkan o olacağının altını çizdi.

Saat 10:50

16 bin 483 kişinin oy kullanabileceği Kurultay’da, bugün 879 kişi oy kullandı. Toplam kullanılan oy sayısı ise 4525 olarak açıklandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu