KıbrısManşetSiyasetToplum

UBP Kurultayı Canlı Aktarım: Neriman Durdu Kaşif’in inancı tam!

UBP Parti Meclisi Adayı Neriman Durdu Kaşif, GIYNIK’a UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilişkin açıklamalarda bulundu.

CANLI AKTARIM

Ulusal Birlik Partisi (UBP) 22. Olağan Genel Kurultayı, bugün ve yarın Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Genel Başkanlık için 3 adayın yarışacağı kurultay, bugün saat 09.00’da başladı ve yarın oy sayımının ardından tamamlanacak.

Oy verme işlemi bugün 13.00-21.00, yarın ise 09.00-18.00 saatleri arasında yapılacak.

UBP üyesi 16 bin 484 kişinin oy kullanabileceği kurultayda, yaklaşık bin yeni üye ise üyeliklerinin üzerinden 6 ay geçmediği için oy kullanamayacak.

Saat 14.30

UBP Parti Meclisi Adayı Neriman Durdu Kaşif, GIYNIK’a UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadınların daha çok aktif siyasette yer almaları temennilerinde bulunan Kaşif, şunları dile getirdi:

“Önce gençlik kollarındaydım sonrasında da UBP Parti Meclisi adayıyım. Ben çocukluğumdan beri bu partinin içerisindeydim. Ailem de aktif siyasette olduğu için ben de bu yolda ilerliyorum. Hem DAÜ’de akademisyenim hem de Rota Reklam Ajansı’nda yöneticiyim. Aktif hayatı eğitimle harmanlıyorum. İnanılmaz bir kalabalık var. Yaklaşık 17 bin üzerinde üyemiz ve 182 adayımız var. İnşallah bu tek başımıza iktidara geleceğimizin de bir göstergesi olur. Pazartesi günü sonuçlanmaya göre ben de aktif siyasette yerimi alacağım.

Kadınlar daha önceleri pasifti. Kadınlarımızın sayısı günden güne artıyor ve bu çok önemli bir gelişme. Ayrıca kadın kotasında bile ciddi bir talep var. Sadece benim bölgemden 10 aday var. Artık bence kadınlar da aktif bir şekilde siyasette yer almak istiyor. Ben çok inanıyorum, gelecekte kadınlarımızı daha aktif bir şekilde görmeye başlayacağız. Kadının dokunduğu yerin çok güzel olduğuna inanıyorum. Daha farklı bakış açısıyla değişik bir pencereden bakma şansı elde ediliyor.

Ekip güçlü olmalıdır ki UBP de güçlü olsun, UBP de güçlü olacak ki KKTC de güçlü olsun.”

Saat 13.50

UBP 22. Olağan Genel Kurultay seçimleriyle ilişkin değerlendirmelerde bulunan UBP Milletvekili Ali Pilli, seçilecek olan adayın toplumun menfaatlerine önem vermesini ve herkesi kucaklamasını istedi.

Saat 13.30

Adaylardan biri olan Faiz Sucuoğlu, GIYNIK’a özel açıklamalarda bulunarak, oylama sonrası eğer seçilirse neler yapacağından bahsetti.

Saat 13.00

Milletin Partisi Kurucusu Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, sonraki adımların ne olabileceğine ilişkin açıklama yaptı.

Saat 12.00

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım UBP 22. Olağan Genel Kurultayı nedeniyle herkesi hürmet ve muhabbetle selamladı.

Saat 11:30

Sayman tarafından açıklanan 30 Eylül 2021 yılı Mali Raporu okundu ve onaylandı.

Saat 11:00

Saat 11:00’da salona gelen Sunat Atun, nisabın toplantıyı açmak için bir araya geldiğinden söz etti. Sabah saat 09:00’da nisabın üye eksikliği nedeniyle sağlanamadığını ancak şu an sağlandığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu