KıbrısManşetSiyasetToplum

UBP Kurultayı Canlı Aktarım: Sucuoğlu “Son sandığı bekleyelim” dedi

Ulusal Birlik Partisi Kurultayı'nda oy verme işleminin sona ermesinin ardından sandıklar açılmaya devam ediyor. Son sandık kaderi belirleyecek.

Hasan Taçoy, Faiz Sucuoğlu ve Zorlu Töre’nin parti başkanlığına aday olduğu kurultayda, oy verme işlemi sona erdi. Açılan son sandık kaderi belirleyecek.

Saat 21.30

Açılan üçüncü sandık sonrası galibiyeti garantileyen Faiz Sucuoğlu, duygu ve düşüncelerini GIYNIK ile paylaştı.

Sucuoğlu, son sandığın kaderi belirleyeceğini ifade ederek, şunları aktardı:

“El ele kol kola bir erken seçim, tek başına iktidar. Anketlerde yakaladığımız rakamlardı bu. İlk turdan biteceğini söylemiştim ve öyle de olacak gibi gözüküyor. Son açılacak olan sandığı da bekleyelim ki sonrasında daha net konuşabilelim.”

Saat 20.44

İkinci sandık açıldıktan sonra duygu ve görüşlerini GIYNIK mikrofonlarına aktaran Hasan Taçoy “UBP üyelerine bu kadar çok katılım sağladıkları için teşekkür borçluyuz. Demokrasiye ayrı bir katkı sağlandı. Şans Faiz Beyden yana gidiyor. İnşallah bu şekilde de devam eder” dedi.

Saat 20.40 Üçüncü sandık için oy sayımına geçildi.

Saat 20.35 İkinci sandık açıldı. Sayım yapıldı.

İKİNCİ RAKAMLAR ŞU ŞEKİLDE:

Hasan Taçoy – 852

Faiz Sucuoğlu – 1385

Zorlu Töre – 130

Geçersiz: 23

Saat 20.20

İlk sandık açıldıktan sonra ilk açıklamalarda bulunan UBP genel başkan adayı Hasan Taçoy, “İkinci sandık sayılıyor. Bu dönemde üyelerin partisine sahiplenmesi gerçekten çok güzel bir şey, katılım çok iyiydi. Kazanan adayı kucaklıyoruz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kazanma burada bitmedi önümüzde daha seçimler var” diyerek genel seçimi işaret etti.

Saat 20.18

İlk sandık açıldıktan sonra ilk açıklamalarda bulunan UBP genel başkan adayı Zorlu Töre “Demokrasi, ülkemiz ve UBP kazansın.  Yaklaşık bir yıldır büyük sıkıntılar yaşadık. İrade böyle tecelli ediyorsa saygı duyuyoruz ve kazananı tebrik ediyoruz” dedi.

Saat 19.44

Verilen ara sonrasında ikinci sandık sayımına geçildi. İkinci sandık açıldı ve tasnifleri gerçekleştirildi.

Saat 19.38

Oy sayımını 15 dakika ara verildi.

Saat 19.32

İlk açılan sandık sonrasında salonda sevgi seli yaşandı. Faiz Sucuoğlu destekçileri “Beklediğimiz en kötü sandıktı” diyen Sucuoğlu diğer 3 sandıkta daha başarılı olduğunu aktardı.

Saat 19:28

İlk sandık olan 17 numaralı sandıktan Faiz Sucuoğlu’nun açık ara farkla birinci olduğu gözlemlendi. İlk sandık açıldı ve tasnifleri gerçekleştirildi.

İLK RAKAMLAR ŞU ŞEKİLDE:

Hasan Taçoy – 935

Faiz Sucuoğlu – 1585

Zorlu Töre – 154

Sucuoğlu sayılan oyların yaklaşık yüzde 59’unu, Taçoy yüzde 35’ini, Töre yüzde 6’sını aldı. Verilen aranın ardından oy sayımına devam edilecek.

Saat 19.00 itibari ile ilk sandık açıldı ve tasnifleri gerçekleştirildi.

Saat 18.24 itibari ile ilk sandık olarak 17 numaralı sandık açılarak sayılmaya başlandı.

Saat 18.13 Ulusal Birlik Partisi genel başkan adayı Faiz Sucuoğlu türbinlere çıktı ve kalabalığın “bu ülke seninle gurur duyuyor” sloganları arasında büyük bir coşku ile kucaklandı.

Saat 18.00 itibari ile UBP kurultayında dün başlayan oy verme işlemi 18.00’de tamamlandı. Kurultayda 8 bin 726 üye oy kullandı. Az sonra oy sayımının başlaması bekleniyor. Son olarak Divan Başkanı Sunat Atun’u son oyu kullanması ile oy kullanımında sona gelindi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu