KıbrısManşet

“UBP kurultayı olağan bir kurultaydır”

Mart ayında yapılması planlanan Ulusal Birlik Partisi kurultayı konusunda GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Ulusal Birlik Partili bir hukukçu kurultay ile ilgili tüzük hakkında bilgi verdi.

Yapılacak kurultayın olağanüstü bir kurultay olmadığını bu nedenle de 14 Mart’ta gerçekleşmeyeceğini belirten UBPli hukukçu, “Bu bir olağan kurultaydır mahalle örgütlerin başlayıp ilçe başkanları seçimi akabinde genel başkanlık seçimi vardır. Olağanüstü kurultay için dahi 1 önceden duyuru yapılması gerekiyor bugün duyurusu yapılsa 21 Mart’ta düğmeye basılır. Normalde 3 ay süren bu süreci 1buçuk 2 aya dahi çekilse en erken genel başkan Haziran’a seçilir” ifadelerine yer verdi.

Pandemi kaynaklı açık hava toplantıları olması gerektiğinin altını çizen UBPli hukukçu Mayıs ya da Haziran ayında düğmeye basılması ve Temmuz- Ağustos gibi de toplantıların başlamasının en iyi tarih olabileceğini belirtti. Sözlerine kurultayın yasa gereği Kasım ayından önce olacağını ekleyen UBPli hukukçu, “14 Mart’ta kurultay demek; Yasayı, tüzüğü bilmemek demektir ve tamamen duygusal bir konuşmadır” açıklamalarına yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu