GenelKıbrısManşet

UBP LTB Başkan Adayı Sadık Gardiyanoğlu; “Fonlardan yararlanabilecek birçok projemiz var”

-Gıynık Özel

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Sadık Gardiyanoğlu, Gıynık TV’de Seçim Zamanı programına konuk oldu.

Mine İçsel’e konuşan Gardiyanoğlu, Lefkoşa’yı çok iyi analiz ettiğini, her türlü soruna ve sorunların çözümüne hakim olarak Başkan adaylığı konusunda karar aldığını belirtti.

“Lefkoşa’ya bir mimar gerek” sloganıyla yola çıktığını belirten Sadık Gardiyanoğlu, mesleği itibarıyla da Lefkoşa’nın kronikleşmiş sorunlarına akılcı çözümler bulabileceğini, üreteceği projelerle gerek Avrupa Birliği’nden gerekse KEİ’nin Türkiye kaynaklı fonlarından yararlanabileceğini dile getirdi.

Konut fiyatlarında indirim yaratabilecek önemli bir projesi olduğundan da bahseden Gardiyanoğlu, söz konusu projesini şu cümlelerle özetledi;

“Önemli olan arsa oranlarıdır. 200 bin sterlinlik bir arsaya 10 daire yaparsanız 20 bin sterlin daire başına bir toprak maliyeti vardır. Bunun yerine 10 yerine 20 daire yapabilirseniz bu sefer 10 bin sterlin arsa payı düşecektir ve bu da 10 bin sterlin daha uygun ev fiyatı demektir”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu