KıbrısManşetSiyaset

UBP Milletvekili Gündüz: “Gelinen nokta üzücü, günah keçisi aramak doğru değil”

UBP Milletvekili Menteş Gündüz, kurultayın ikinci turunun iptal edilmesi kararının tabanda büyük bir üzüntü yarattığını söyledi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Menteş Gündüz, KTV’de Sibel Kolçak’un sunduğu programda açıklamalarda bulundu.

UBP’li Menteş Gündüz, kurultay kararı sonrasında UBP tabanından ciddi ses gelmeye başladığını ve konunun büyük bir üzüntü yarattığını söyledi. Yarıştan çekilme kararının tamamen adaylara ait olduğunu söyleyen Gündüz, günah keçisi aramanın doğru olmadığını belirtti.

“KARAR TAMAMEN ADAYLARA AİT”

Menteş Gündüz, Faiz Sucuoğlu ve Hasan Taçoy’un yarıştan geri çekilmesi ve kurultayın iptal olmasına ilişkin kararın tamamen adaylarla ilgili olduğunu söyledi.

“Bu hiçbir milletvekilinin, parti meclisinin ukdesinde olan bir durum değildir” diyen Gündüz, seçimin yapılmamasının ki adayın çekilmesinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Adayların seçimden çekilmesiyle tabanca ciddi sorunlar yaşandığını dile getiren Gündüz, “Neden çekildiklerinin mazereti arandı” dedi. Gündüz, UBP tabanının bu kararın neden birinci tur öncesi alınmadığına yönelik sorular sorduğunu aktardı.

“UBP PM’nin Sucuoğlu ve Taçoy’un geri çekilmesi için karar aldı şeklinde algı var ancak öyle bir şey yoktur” diye konuşan Gündüz, kararın tamamen adaylara ait olduğunu, adaylıktan çekilmemiş olsalardı sürecin devam edeceğini söyledi.

“MÜDAHALE KONUSUNU ADAYLARA SORMAK LAZIM”

Günah keçisi aramanın doğru olmadığını kaydeden Gündüz, Türkiye’nin kurultaya müdahale ettiğine yönelik açıklamalara, “Bu konuya adayların cevap vermesi gerekir. Ben aday değilim. Bana bir müdahale yok. Müdahale varsa biz de bilelim. Ancak dünkü toplantıda öyle bir görüntü yoktu” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın saraya gitmeden önce hükümet kurma görevi için vekalet vermesi gerektiğini ifade eden Gündüz, “Bu konuda öncesinde de ikazda bulundum. Gömleğin düğmeleri ters iliklendi. Bugünlere geldik” diyerek, bugün gelinen noktanın üzücü olduğunu, UBP tabanından ciddi ses geldiğini kaydetti.

Kıbrıs Postası – Burcu Ece Yılmaz

Diğer Haberler

Başa dön tuşu