KıbrısManşetToplumTürkiye

UBP milletvekili Taçoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Büyük Zafer’in Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından olduğunun altını çizdi.

30 Ağustos’un bir ulusun yeniden doğuşu olduğunun altını çizen Taçoy, Kıbrıs Türkleri için de büyük bir önemi bulunduğunu vurguladı.

Hasan Taçoy mesajında şunları kaydetti:

“30 Ağustos Zaferi’ni 101’inci yıldönümünde gururla kutluyoruz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Zafer, “Zafer benimdir” diyebilenindir. Başarı ise, “Başaracağım” diye başlayarak sonunda “Başardım” diyebilenindir.

Atalarımızın büyük bir inançla kazandıkları zafere ve o zaferin yarattığı Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak hepimizin görevidir.

Aradan geçen 101 yılda, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün ulaştığı nokta ve gelecek için ortaya koyduğu hedefler hepimiz için övünç kaynağıdır.

30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin yüksek vatanseverlik ve yüksek onur duygusuyla yarattığı bir destandır. Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarındandır.

Sadece bir zafer değil, bir ulusun yeniden doğuşudur ve biz Kıbrıs Türkleri için de büyük bir öneme haizdir. Buradan aldığımız ilhamla direndik ve varolduk.

Yüce Türk Uluısu’nun başı dik ve onurlu yaşama kararlılığının somutlaşmış bir göstergesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bizi tarihin bu en şanlı noktasına canlarıyla taşıyan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, ulusumuzun bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu