EğitimKıbrısManşetToplum

UBP Milletvekili Taçoy: Eğitimdeki sorunları ayrılarak değil bir araya gelerek çözebiliriz

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle mesaj yayımladı.

Taçoy mesajında, eğitimin önemine işaret ederek, yaşanan sorunların el birliği ile aşılabileceğini söyledi.

Taçoy ayrıca yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere huzurlu, başarılı bir eğitim yılı diledi.

Taçoy şunları kaydetti:

“Bir eğitim-öğretim yılının daha başındayız.

Özel okulların ardından, dün ilk öğretimde, bugün de orta öğretimde kamu okullarımızda ilk ders zili çaldı.

Öncelikle tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve de velilerimize huzurlu ve başarılı bir eğitim yılı dilerim.

Eğitimin-öğretimin üzerine yazdıklarımıza sayfalar, söyleyeceklerimize de zaman yetmez. Kıbrıs Türk Halkı her süreçte, şartlar ne olursa olsun, evlatlarının geleceğine ve eğitimine büyük önem vermiştir.  Bunun sayesinde, küçük bir toplum olmamıza rağmen eğitim ve kültür seviyesi yüksek bir halk olabildik.

Geçmişten günümüze gelen bu anlayış halen sürmektedir. Bizlerin geleceğe ulaşmamızda en büyük güvencemizdir. Çağdaş bir eğitim alacak olan çocuklarımızın ve gençlerimizin Kıbrıs Türk Halkı’nın varlığının garantisi olduğunu biliyoruz.

Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başladık.

Büyük umutlarımız var.

Ancak bu umutlara ne yazık ki büyük sorunlar da eşlik etmekte.

Geçtiğimiz yıllara oranla çok daha büyük sorunlarla başladık. Dünyada yaşanan ekonomik krizin etkileri bir yandan, deprem felaketiyle birlikte okullarımızın fiziki durumlarına yönelik endişelerimiz diğer yandan.

Bunlar elbette çok büyük sorunlar. Ama tümünün çözümü de var ve bu çözümler bizim elimizde.

Sadece temennileri dile getirmekle olmaz. Bunu icraatla göstermek lazım. Temel hareket noktamız bu olmalıdır. Bir yandan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı eksiksiz bir eğitimle buluşturacağız, diğer yandan da velilerimizin huzur içerisinde çocuklarını okullara göndermelerini tesis edeceğiz.

Şunu asla unutmamalıyız ki, öğrencilerin dertleri, öğretmenlerin sorunları ve velilerin kaygıları ayrı değildir. Tüm aktörler aynı gaile içerisindedirler.

Eğitim öyle bir olaydır ki, tek başına bir öğretmen, anne-baba, öğrenci ya da idareci bütün olumsuzlukları ortadan kaldıramaz.

Bir araya gelirsek çok önemli neticeler elde edebiliriz. Ne yapacaksak beraber yapacağız. Başkalarından beklemeyip, birlikte hareket edeceğiz. Bir araya gelerek güç birliği oluşturacağız. Öğretmen, idareci, anne-baba, okul aile birliği, esnaf, siyasetçi, iş insanı…

Bizler, şehit öğretmenlerin ışık tuttuğu bir halkız..

Eğitimin değerini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir ulusu, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da tutsaklık ve düşkünlüğe bırakır” sözüyle pekiştirmiş biz halkız..

Aydınlık yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitimden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen, bağımsız düşünebilen ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek için elimizden geleni yapacağımıza olan inancımla 2023/2024 eğitim-öğretim yılının milletimiz ve devletimiz için hayırlı olmasını, evlatlarımıza başarı ve mutluluklar getirmesini temenni ediyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu