KıbrısManşet

UBP, parti içinde anlaşmazlık yaşıyor…

Ulusal Birlik Partisi ( UBP) Parti Meclisi, tüzük değişikliğini oy çokluğuyla onayladı.

Ulusal Birlik Partisi Tüzük kurultayına yönelik yapılan oylamada 45 evet 42 hayır çıktı. Adaylardan Zorlu Töre ve Hasan Taçoy eleştirilerde bulundu.

TAÇOY: OYLAMA GİZLİ OLSA BU SONUÇ ÇIKMAZDI

Hasan Taçoy kısa bir açıklama yaparak 97 kişinin oy kullandığını 23 kişinin kullanmadığını ifade etti. 45’e 43 gibi bir sonuçla 2 ilçede oy kullanılmasının tüzük kurultayına götürülmesi kararlaştırıldı. Taçoy, “Oylama gizli olsaydı bu sonuç çıkmazdı” dedi.

TÖRE: OYLAMA GEÇERSİZ

Zorlu Töre ise içeride çok büyük bir şike oynandığını ifade ederek bu işin daha çok tartışılacağını söyledi. Töre, ilk önce oylamada hayır oyu çıktığını daha sonra ise tek tek el kaldırarak oylandığında kararın evete döndüğünü söyledi.

Töre, “oylama geçersizdir” dedi.

SANER: DEMOKRATİK OYLAMA YAPILDI

Daha sonra açıklama yapan Parti Başkanı, Başbakan Ersan Saner, demokratik bir oylama yapıldığını savundu

Oylama sonrasında açıklama yapan Ersan Saner, “Partide her üyenin ne söyleyeceği çok önemliydi, çünkü partinin geleceğine yönelik atılacak adımlardı konuştuğumuz. Bugün de en demokratik şekilde çükü ben her zaman demokratik kişiliğimle var olmayı kabullenmiş bir kimseyim. Tüzük kurultayında önerdiğimiz 4 maddeyi oyladık, oy çokluğuyla geçti” dedi

4 maddelik değişiklik
Saner 4 maddelik değişim için oylama yapıldığını ifade ederek, değişikliklerin ne olduğunu anlattı:

“İlk madde, kurultay tarihinden itibaren 180 gün gerisinde olanlar oy kullanabilirdi. Biz bu konuda aldığımız bir MYK kararı var. Burada üye olması kararı aldığımız kişilerin yazılması geciktiği için geçici bir madde olarak 180 günü 170 güne aldık.

İkinci değişiklik.. Kurultaya ya da ilçe seçimlerine 3 kez katılmayan üyelerin düşürülmesiyle ilgiliydi..

Üçüncü değişiklik, kurultayın 2 yılda bir yapılacağı yazıyor ama Seçim ve Halk Oylaması Yasası 3 yıl diyordu biz de tüzüğümüzde 3 yıl yaptık bunu.

Dördüncü madde ise bu pandemi koşullarında seçimin tek bir noktada değil, birden fazla yerde yapılması konusuydu. Burada tek tek ad okunarak bir oylama yaptık ve 45 evet, 42 hayır çıktı. Bundan sonra Parti Meclisi karar alacak , bu dönemde geçici bir madde ile bunu 2 noktaya indirgendi. Yani İskele ve Gazimağusa Gazimağusa’da, Lefkoşa, Lefke, Güzelyurt ve Girne’de Lefkoşa’da oy kullanacak. Burada esas olan üyelerin katılımını artırmaktır. 24’te oy verme yapılacak. 23’te tüm adaylar salonda konuşmasını yapacak, divan oluşacak, alt divanlar oluşacak ve ertesi gün iki bölgede oy kullanma olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu