KıbrısManşetSiyasetToplum

UBP – YDP görüşmesi sona erdi

YDP, Sucuoğlu önderliğinde kurulacak kabineye destek vereceklerini belirtti.

UBP – YDP görüşmesi sona erdi.  

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ve heyeti ile Yeniden Doğuş Partisi kanadında Erhan Arıklı başkanı yokluğunda, Genel Başkan Yardımcıları Turan Büyükyılmaz, Ali Kuruk, Ali Akın Önder, Başak Tekerek ve Genel Sekreteri Enver Öztürk masadaki yerini aldı.

YDP, Sucuoğlu önderliğinde kurulacak kabineye destek vereceklerini belirtti.

Görüşme sonrası ortak bir basın açıklaması yapıldı. YDP tarafından şunlar aktarıldı:

“Kendisini kutluyorum hayırlara vesile olmasını diliyorum. Özellikle UBP’ye hayırlı olsun diyorum. Zorlu bir süreç yaşandı. Neticede demokrasi işledi. Sucuoğlu, çok güçlü bir destekle bu göreve getirildi.

Önemli bir destek aldı. UBP’de daha verimli ve huzurlu bir dönem olacaktır. Bugün bizi ziyaret etmeleri ayrıca önemli, kendilerine teşekkür ediyorum. Kıymetli değerlendirmeler yaptık. Önemli konuları değerlendirdik. Bunlar ışığında çok büyük ölçüde benzer görüşlerimiz olduğu ortaya çıktı.

YDP olarak Sucuoğlu başkanlığında oluşacak hükümete dışarıdan destek vereceğimizi belirttik. Bunun altında herhangi partisel bir talep ya da şart koşulu yok. Sadece halkın ve ülke yararına olacak şartlar var.

Erken Seçim tarihinin belirlenmesi gerek. Teknik düzenlemeler nedeniyle sorun olmaması nedeniyle 9 Ocak’ta Erken Genel Seçim’in yapılması koşulu var. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı görüşleri dikkate alınarak, seçimlerde sayımların kolay yapılabilmesi açısından Seçim Yasası’nda hızlı düzenlemelerin yapılması koşulunu öne sürdük.

Diğer partileri de bağlayan, halkın yararına olacak Meclis Komitesi’nde oybilriğiyle geçirilen yasa tasarılarının uygulamay ageçirilmesi gerekir. Biz YDP olarak gerekli desteği vermeyi, nisap ve oylama konularında da destek olmayı öngörüyoruz. Önemli olan uzlaşı kültürü içeriisnde ülkenin düzlüğe çıkarılmasıdır.

O nedenle istikrarlı bir hükümetin oluşması, bunun için de bir an önce Erken Seçim yapılması gerektiğini vurguluyoruz. Bu yüzden 9 Ocak tarihine değiniyoruz. Toparlayıcı icraatlar yapılması gerekecek. Bu konularda hemfikiriz. Dolayısıyla yetkili kurulların da vereceği onayla Sucuoğlu başkanlığında kurulacak kabineye biz desteğimizi vereceğiz.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu