GenelKıbrısManşetSiyaset

UBP’de adaylar belli oluyor…

UBP belli ki yine çok adaylı bir seçime hazırlanıyor.

UBP belli ki yine çok adaylı bir seçime hazırlanıyor. Nitekim Ünal Üstel aday; Hasan Taçoy aday, Faiz Sucuoğlu aday, Ahmet Melih Karavelioğlu aday.. Sanırım bugün itibarıyla UBP Genel Başkanlığına aday olacağını söyleyen 4 kişi var.. Malum Ünal Bey hade hazırda başbakan. Bu ne demek oluyor?

Diğer adaylara nazaran daha avantajlı bir konumda bu yarışta. Öyle ya nihayetinde güç onun elinde. Bu nedenledir ki bakanlar tek tek bu seçimlerde Ünal Bey’in tarafında olduklarını söyleme ihtiyacı duydular. Tabii bu yaklaşımlarında eğer gerçekten samimiyseler ve gerçekten Ünal Bey’i destekleyeceklerse bu elbette büyük bir avantaj. Ve fakat bundan da ötesi var.

Nedir o?

Herkesin bildiği üzere Ünal Üstel UBP’li üyelerin ve dahi UBP seçmeninin iradesi değil. Şimdi burada Ünal Bey’in nasıl başbakan yapıldığını,nasıl UBP’nin başına getirildiğini anlatacak değilim. Bunları biliyor. Dolayısıyla bu kurultay Ünal Bey’in UBP içinde rüştünü kuvvetini sınama açısından da hayli önemli.. Bu durum her ne kadar da Ünal Bey şimdi başbakan olarak bu kurultaya gidecek olsa da bu UBP’linin iradesini temsil etmediği gerçeği ortadan kaldırmaz. Hele de yanındayız Sayın Başbakanım diye ona destek verdiklerini söyleyenler bu söylemlerinin arkasında durmazlarsa Ünal Bey’in bütün planları yerle bir olur. Gelelim Hasan Taçoy’a ve diğer adaylara..

Hasan Bey’in UBP içinde kemikleşmiş bir taban seçmeni söz konusu. Ve fakat bu Hasan Bey’in bu ipi göğüslemesine yetecek etkiye sahip mi konusu tartışılır. Zira UBP içinde genel başkanlığa aday olmayan ve fakat genel başkanlık için yanıp tutuşan, hayaller kuran kişiler var ve işte o kişiler Hasan Bey’in bu kurultaydaki dez avantajlarıdır. Faiz Bey yine bir plan kurgusu peşinde. Aday olarak yeniden ortaya çıkmasının nedeni de budur. Yoksa onca yaşanan hadiseden sonra hiç gocunmadan adayım demesinin başka bir izahı olamaz. Kısacası Faiz Bey’in malum nedenlerden ötürü (eşi adına düzenlenen sahte diploma) mevzusu Ünal Bey’e katkı sağlayacak bir ortama zemin yaratmak adına bu yarışın içinde olması olasılıklar içinde akla en yatkın olanıdır. Ahmet Melih Karavelioğlu’nun adaylığı UBP dışında sürpriz bir gelişme olmakla birlikte, UBP’nin kurtlar sofrası içinde pay alması açıkçası çok kolay görünmüyor olsa da farklı bir sinerji yaratması bakımından ilgiyi hak ediyor..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu