GenelKıbrısManşetSiyaset

UBP’de başkaldıran gidiyor

Ulusal Birlik Partisi yerel seçimler öncesinde disiplin mekanizmasını çok sert şekilde çalıştırdı

Ulusal Birlik Partisi yerel seçimler öncesinde disiplin mekanizmasını çok sert şekilde çalıştırdı

PARTİYLE TERS DÜŞENİN ÜZERİ ÇİZİLİYOR

Ulusal Birlik Partisi’nde yerel seçimler öncesi kazan kaynıyor. Yerel seçimler konusunda partiyle ters düşen kişiler süratle tasfiye ediliyor. UBP’nin birçok bölgede belirlediği veya destek verdiği belediye başkan adaylarından memnun olmayan, parti kararına ters şekilde bağımsız adaylık peşinde koşan veya farklı bir adaya destek vereceğini açıklayan birçok ismin üzeri parti yönetimi tarafından çizildi.

PARTİ TÜZÜĞÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

UBP’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; yönetimin, parti teşkilatı içerisinde yerel seçimler öncesinde bazı kararlar aldığı belirtilerek, parti tüzüğüne aykırı harekette bulunan bazı örgüt başkanı ve üyelerin görevlerine son verildiği kaydedildi. UBP’nin ihraç mekanizmasını çalıştırıp çalıştırmayacağı ise bilinmiyor. Açıklamada, Hüseyin Höyük’ün Çatalköy Örgüt Başkanlığı, Talat Çiftçi’nin Lapta Örgüt Başkanlığı, Nurullah Arslantaş’ın Güvercinlik köyü Örgüt Başkanlığı görevlerine son verildiği ifade edildi.

ARALARINDA NAMSOY DA VAR

Partide Fuat Namsoy depremi de yaşanıyor. Yapılan açıklamada, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanlığı için UBP’nin adayı Fırat Ataser’e karşı örgütlenen UBP üyelerinden Mustafa Aktuğ, Fuat Namsoy ve İbrahim Erbildim hakkında disiplin işlemi başlatıldığı belirtildi. UBP’nin Genel Sekreterlik makamında dahi görev yapmış olan Fuat Namsoy hakkında alınan bu karar, parti üyeleri arasında şok etkisi yarattı.

AKDOĞAN, İNÖNÜ, ÇATALKÖY

Akdoğan Kadın Kolları Başkanı Eylem Dolmacı’nın Akdoğan Kadın Kolları Başkanlığı görevine son verildiği kaydedilen açıklamada, Cem Dana’nın sunduğu istifa dilekçesinin onaylandığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, İnönü Kadın Kolları Başkanı Çelen Beycanlı, Bülent Bebek ve Çatalköy Örgüt Başkanı Hüseyin Höyük’ün istifasının da kabul edildiği belirtildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu