KıbrısManşet

UBP’de kılıçlar çekildi

Cumhurbaşkanlığı seçimine ramak kala Başbakan Ersin Tatar'ın, HP tavsiyeli beklenmedik manevraları hem parti genel başkanlığını hem cumhurbaşkanlığı hayalini zora sokacak gibi… UBP fokur fokur kaynıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimine ramak kala Başbakan Ersin Tatar’ın, HP tavsiyeli beklenmedik manevraları hem parti genel başkanlığını hem cumhurbaşkanlığı hayalini zora sokacak gibi…UBP fokur fokur kaynıyor

YARIN NELER OLACAK?… Başbakan Ersin Tatar tarafından görevden alınmak istenen, ancak Aytaç Çaluda’nın veto edilmesi üzerine kabinede bırakılan Çalışma Bakanı Faiz Sucuoğlu, “Artık vazo kırılmıştır, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır” dedi. Sucuoğlu, parti içinde güvendiği isimlerin de görüşlerini alarak, yarın bir hamle yapacağını belirtti. Sucuoğlu “Bir usulsüzlüğüm, yolsuzluğum, tembelliğim, ihmalim mi vardı, Sayın Başbakan açıklamak zorundadır” dedi. Sucuoğlu, UBP’de Hüseyin Özgürgün’le başlayan ‘kelle avı’nın Aytaç Çaluda ile sürdüğünü, şimdi de Ünal Üstel ve kendisine kadar uzandığını söyledi.

DÜŞMANLAR ÇOĞALIYOR… Başbakan Ersin Tatar, etrafındakiler tarafından birer birer terk ediliyor… Parti içi dengelerin alt üst olduğu UBP’de Ersin Tatar’ın aldığı kararlar siyasi kulislerde ‘Tatar sonunu hazırladı” şeklinde yorumlanıyor. Tatar’ın karşısında Tatar, UBP’nin eski genel başkanı  ve partinin en güçlü isimlerinden Hüseyin Özgürgün, eski genel başkan Eroğlu’nun kızı Resmiye Canaltay, kızgınlığı dinmeyen Sunat Atun, kalbi kırgın Zorlu Töre, başkanlık için sessizce bekleyen Hasan Taçoy ve şimdi de  Sucuoğlu ile Çaluda var….

TATAR’IN AKIL HOCALARI KİM?.… GIYNIK ekibi dün parti içinde nabız yokladı. Kabinedeki bazı isimler, Ersin Tatar’ın hata üzerine hata yaptığını düşünüyor. Başbakanın Sucuoğlu hamlesini gereksiz bulan UBP’li bakanlardan biri aynen şöyle dedi: “UBP’de ciddi bir hastalık başladı. Kimse kimseyi sevmiyor. Ve bizim başkanın yanında ona akıl verenler de hayır yok. Kendine zarar vermelerine izin veriyor ve bunun farkında değil. Bıçak artık kemiğe dayandı. Herkes biraz susmalı”

KKTC HALKINA BİR SORU:

TATAR MUHTARLIK BİLE YAPAMAZ MI?… DP Genel Başkanı Ataoğlu, “Partisini darmadağın eden, ülkesinin rezaletlerle birlikte anılmasını sağlayan biris , değil başbakanlık muhtarlık bile yapamaz. Ersin Tatar için artık yolun sonu” dedi. Sizce de öyle mi?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu