KıbrısManşetSiyaset

UBP’de kurultayın yapılmaması gündeme geldi

UBP’de sabah saatlerinde gerçekleştirilen MYK ve Genişletilmiş MYK toplantılarında, UBP’nin olağanüstü kurultayının gerçekleştirilmemesi ve 2021 yılı Ekim ayında gerçekleştirilecek olağan kurultaya kadar Genel Başkan Vekili Saner’in göreve devam etmesi gündeme geldi

GIYNIK ÖZEL

Gıynık Gazetesi’nin UBP içerisindeki güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, UBP’de sabah saatlerinde gerçekleştirilen MYK ve Genişletilmiş MYK toplantılarında, UBP’nin olağanüstü kurultayının gerçekleştirilmemesi ve 2021 yılı Ekim ayında gerçekleştirilecek olağan kurultaya kadar Genel Başkan Vekili Saner’in göreve devam etmesi gündeme geldi fakat parti hukukçuları bunun mümkün olamayacağını belirleterek bu karara karşı çıktı.

Gerçekleştirilen toplantılarda, tüm partilerin UBP’ye cephe aldığı ve UBP’nin kendi içerisinde birlikteliğini koruması gerektiği konuları gündeme geldi. Gerçekleştirilecek bir kurultayda UBP’nin bölüneceğinden endişe eden bazı partililer, kurultayın gerçekleştirilmemesi yönünde düşüncelerini aktardı. Söz konusu düşüncenin gündeme gelmesi sonrası parti hukukçularının görüşüne başvuruldu. Parti hukukçuları olağanüstü kurultayın ertelenmesinin mümkün olmayacağını belirterek, kurultayın sadece 10 gün ertelemeli şekilde 5 Aralık ve 10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirebileceğini belirttiler. UBP, MYK ve Genişletilmiş MYK’da, kurultay için tavsiye niteliğinde karar alındı. Son kararı az sonra toplanacak parti meclisi verecek.

UBP, olağanüstü kurultayını gerçekleştirmek için CTP’nin hükümet kurma çalışmalarını bekleyecek. Eğer, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümeti kurmayı başarırsa UBP, adaylı bir kurultaya gidecek, eğer CTP hükümeti kuramazsa, UBP hükümeti kurmak için yeniden düğmeye basacak ve bu kez Saner hükümeti kurmayı başarırsa, tek adaylı bir kurultay gerçekleştirilecek.

Öte yandan elde edilen bilgilere göre MYK ve Genişletilmiş MYK toplantılarının oldukça hararetli geçtiği, Parti Meclisi toplantısının da gergin geçmesinin beklendiği öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu